Μπαράζ αιτήσεων για επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ σε αθλητικούς συλλόγους ετοιμάζει η αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας για να δοθούν μια σειρά από επιχορηγήσεις, ανάμεσά τους και 2.500 ευρώ στην Αναγέννηση Παλιάς Χρύσας, άνοιξε όπως επισήμανε από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS τον Ασκό του Αιόλου.

Το ποσό για το συγκεκριμένο σωματείο, που αγωνίζεται στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης, εγκρίθηκε για τα έξοδα της λειτουργίας του, όπως αναφέρθηκε στην σχετική εισήγηση. Ετσι λοιπόν δίνεται το πάτημα σε όλα τα αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα στον Δήμο Ξάνθης να ζητούν επιχορηγήσεις για να καλυφθούν με δημόσιο χρήμα τα έξοδα της λειτουργίας τους.

«Πάντως, μετά το μπαράζ ενισχύσεων των συλλόγων από τον Δήμο Ξάνθης καθώς ο Τσέπελης ξοφλάει μάλλον και στο θέμα αυτό “παλιά” γραμμάτια, οι επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων ετοιμάζουν… αιτήσεις άλλων συλλόγων που επίσης θα ζητήσουν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ τους ενίσχυση από το Δήμο Ξάνθης», σχολιάζει σχετικά η εφημερίδα «Αδέσμευτη Θράκης».

Το θέμα το έχει αναδείξει και η εφημερίδα «Μαχητής», που μάλιστα αναδημοσίευσε και το ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας από το ThrakiSportS. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ήδη κάτι τέτοιο ειπώθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Ξάνθη» Πασχάλη Λύρατζη.

Ετσι κι αλλιώς αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σχετίζονται ως παράγοντες με ομάδες και πλέον όλοι αναμένουν την κατάθεση των αιτήσεων και ποιο ποσό θα δοθεί τελικά σε κάθε σύλλογο, ώστε να γίνουν και οι απαραίτητες συγκρίσεις…