Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα Ξάνθη – Πανιώνιος (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη φιλοξενεί τον Πανιώνιο, που ακόμα έχει αρνητική βαθμολογία, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Όπως πριν από κάθε επίσημο ματς, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια 11άδα στοιχείων για τον αγώνα, με την βοήθεια και των πολυτιμων στατιστικών της ίδιας της Λίγκας, ώστε να πάτε διαβασμένοι στα Πηγάδια.

1. Μπορεί να έμεινε για τρίτο παιχνίδι στη σειρά χωρίς νίκη και χωρίς γκολ, ωστόσο ο βαθμός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δεν θεωρείται αποτυχία για την Ξάνθη. Η ομάδα που έκανε πέντε νίκες στα πρώτα έξι παιχνίδια της και εντυπωσίασε, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Πάντως, μαζί και με το παιχνίδι κυπέλλου στη Λάρισα με τον Απόλλωνα έχει συμπληρώσει τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη.

2. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα παραταχθεί στην Ξάνθη με την βαθμολογική πίεση να μεγαλώνει, καθώς δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη με τον Άρη και παραμένει με αρνητική βαθμολογία. Ο Πανιώνιος δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια του, με τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες. Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς λόγω της μη αδειοδότησής του.

3. Εκτός έδρας ο Πανιώνιος έχει τρεις ήττες και την ισοπαλία που  πήρε στη Λαμία στο 90ο λεπτό. Από τον περασμένο Νοέμβριο που νίκησε στην Ξάνθη, έναν χρόνο πριν σε ένα αποτέλεσμα που είχε αποτελέσει έκπληξη, έχει μόλις άλλη μια νίκη εκτός έδρας, τον Απρίλιο στη Λιβαδειά. Συνολικά μετά τη νίκη στην Ξάνθη έχει μια νίκη, τρεις ισοπαλίες και 11 ήττες σε εκτός έδρας αναμετρήσεις του.

4. Ο Πανιώνιος νίκησε και στα δύο περσινά παιχνίδια την Ξάνθη με 1-0, με αποτέλεσμα να μην έχει ήττα από την ομάδα της Θράκης στα τρία τελευταία, ενώ δεν έχει δεχτεί και γκολ. Στα τελευταία επτά ματς ο Πανιώνιος έχει πέντε νίκες και η Ξάνθη μόλις μια. Γενικά ο Πανιώνιος αποτελεί κακό δαίμονα της Ξάνθης. Αντίθετα πάντως, από το 2010 ως το 2015 η Ξάνθη ήταν αήττητη για 11 παιχνίδια από τον Πανιώνιο, με πέντε νίκες σε αυτά, ενώ έξι είχαν έλθει ισόπαλα.

5. Στα οκτώ τελευταία ματς ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανιώνιο σκοράρει το πολύ η μία ομάδα. Και συνήθως τα σκορ δεν είναι μεγάλα. Από την περίοδο 2014-15, όταν έφεραν δύο ισοπαλίες 1-1, έχουν να πετύχουν και οι δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι.

6. Ο Πανιώνιος έχει κάνει δύο νίκες στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στην Ξάνθη, αλλά είναι οι μοναδικές δύο στις εννέα τελευταίες επισκέψεις.

7. Συνολικά στην ιστορία των δυο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας η Ξάνθη μετρά 23 νίκες, ο Πανιώνιος 17 και 16 ματς μεταξύ των δυο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα. Με γηπεδούχο την Ξάνθη έχουμε 16 νίκες Ξάνθης, 6 ισοπαλίες και 6 νίκες Πανιωνίου.

8. Και το περσινό παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου, όπως και το φετινό. Είχε κριθεί με ένα σουτ του Μασούρα στο 36′ ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι στο 77’ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Ντινίς Αλμέιδα της Ξάνθης.

9. Με καρέ απουσιών η Ξάνθη πάει στο παιχνίδι, αφού ο Κίκο Ραμίρεθ δεν έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Μπαξεβανίδη, Μπαριέντος, Φοσε και Γκαργκαλατζίδη. Την αποστολή απαρτίζουν οι Άμπαντ, Σάο Μπέντο, Φασίδης, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας, Σόσα, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Μουλέν, Ντε Λούκας, Καμαρά, Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Τζουρίτσκοβιτς, Ρενέλα, Πολέτο, Εντουάρντο. 

10. Μαύρα περιβραχιόνια θα φορούν οι παίκτες της Ξάνθης για να τιμήσουν τον αγνό φίλαθλο της ομάδας Δημήτρη Καμπαξή. Πριν την έναρξη του ματς η ΠΑΕ Ξάνθη θα αφήσει και μια ανθιδέσμη στην θέση του. Ωστόσο αν και ζητήθηκε, ενός επτού σιγή δεν θα τηρηθεί μετά από άρνηση της διοργανώτριας αρχής.

11. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Δημητριάδη και Πάτρα (επίσης Μακεδονίας). Τέταρτος ο Μαλούτας (Ημαθίας), VAR ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) και AVAR ο Μεϊντάνας (Αχαΐας). Ο αγώνας αρχίζει στις 17:00 και θα έχει μετάδοση από την ΕΡΤ και το ThrakiSportS. Στις 15:00 παίζουν Αρης-Αστέρας Τρίπολης, στις 17:15 Ολυμπιακός-Ατρόμητος και στις 19:30 το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Αύριο έχουμε το ΑΕΛ-Λαμία ενώ θυμίζουμε ότι χθες είχαμε ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1 και Βόλος-Παναιτωλικός 3-2.