Πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της ΠΕΔ ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης! Όλα τα ονόματα όσων εκλέχθηκαν…

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας στις εκλογές της ΠΕΔ-ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή.

Ο κ. Μαυρίδης κατάφερε να συγκεντρώσει 59 σταυρούς από το σύνολο των 121 αιρετών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, αποτέλεσμα που το χρίζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την προεδρία της Ένωσης στην διαδικασία των αρχαιρεσιών που θα πραγματοποιηθούν πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα.

Η πόλη της Ορεστιάδας κατάφερε πέρα από τον κύριο Μαυρίδη να εκλέξει ως μέλος του Δ.Σ της Ένωσης και τον επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας κ.Παπανδρέου ενώ ο κ.Μαρασλής εξελέγη εκλέκτορας για την ΚΕΔΕ. Τέλος μέλος του νέου Δ.Σ της ΠΕΔ εξελέγη και ο πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδης.

Χαρακτηριστικά… τυπικής διαδικασίας είχαν οι εκλογικές διαδικασίες στην ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο ότι ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΔ θα είναι ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση, μετά την κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου από τον χώρο της Ν.Δ αλλά και του ΚΙΝ.ΑΛ.. Η εκλογή του από το ΔΣ αναμένεται στις επόμενες ημέρες.

Για την εκλογή  των  νέων συλλογικών οργάνων της, Διοικητικού και  Εποπτικού  Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  καθώς και των εκπροσώπων αυτής στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), δημοτικής περιόδου 2019-2023, πήραν μέρος στην ψηφοφορία 121 από τους 125 εκλέκτορες. Υπήρξαν δυο παρατάξεις, ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο των Δημάρχων ήταν ως υποψήφιοι μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους από διάφορες παρατάξεις της Περιφέρειας και το ψηφοδέλτιο “Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση”, αποτελούμενο μόνο από δημοτικούς συμβούλους από παρατάξεις που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι από τον κανονισμό, στην ΠΕΔ εκλέγονται 13 Δήμαρχοι, εκλέχθηκαν, ανεξάρτητα των ψήφων που συγκέντρωσαν,  όλοι οι Δήμαρχοι του πρώτου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον Βασίλη Μαυρίδη. Δηλαδή οι:
-Αθανασιάδης Θεόδωρος
-Γκαράνης Ιωάννης
-Ζαμπούκης Ιωάννης
-Ζεκερίδης Θεμιστοκλής
-Καλακίκος Παναγιώτης
-Κυριακίδης Ελευθέριος
-Μαυρίδης Βασίλειος
-Μιχαηλίδης Σάββας
-Μίχογλου Θωμάς
-Μουμίν Οντέρ
-Μουριάδης Θεόδωρος
-Τσιτιρίδης Γεώργιος
-Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος

Τέλος εκλέχθηκαν και 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 4 από κάθε μία από τις δύο παρατάξεις, που είναι οι:

Από το ψηφοδέλτιο των δημάρχων:
Δαβής Απόστολος
Μούτλιας Ιωάννης
Πατσουρίδης Παρασκευάς
Σταυρίδης Ιωάννης

Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση
Βέρρος Αριστείδης (Άρης)
Ηλιόπουλος Στέργιος
Παπανδρέου Αθανάσιος
Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

Οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν για την ΚΕΔΕ

Για την ΚΕΔΕ όπου μετέχουν ex officio όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκλέχθηκαν 10 αντιπρόσωποι, 8 από την πρώτη παράταξη και 2 από την δεύτερη, που είναι οι:
Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των δημάρχων με επικεφαλής τον κ.Μαυρίδη:
Γραβάνης Αντώνιος
Καψημάλης Ιωάννης
Μαρασλής Ευάγγελος
Μολλά Ισά Ριτβάν
Μπενή Ελένη
Παπαδόπουλος Σωτήριος
Ταρενίδης Παναγιώτης
Τάσσου Μιχαήλ
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση (του ΣΥΡΙΖΑ)
Παπανδρέου Αθανάσιος
Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

Πηγή: https://www.radioevros.gr/ και https://www.aftodioikisi.gr