Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα σύνορα στον Έβρο!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και μεταξύ αυτών μίλησε και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», είπε λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο.

«Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα».

«Είμαστε υποχρεωμένοι στην πολιτική να διαχειριζόμαστε το απρόοπτο. Πράγματι η έξαρση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος στη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν κάτι απρόοπτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαντάμε. Και απαντάμε σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε αρχικά για το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σύστημα (σ.σ. ασύλου) σφίγγει. Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα. Όποιος δεν δικαιούται θα επιστρέφει είτε στην Τουρκία είτε στην χώρα καταγωγής του», εξήγησε.

Αποκάλυψε ακόμα πως «θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρισιακά κέντρα το που και το πόσα θα ανακοινωθεί σύντομα».

«Τα σύνορα μας φυλάσσονται και θα φυλάσσονται. Και στον Έβρο και στη θάλασσα. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι παραλάβαμε μία κατάσταση όπου το εθνικό σύστημα επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων –ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό – καρκινοβατούσε εδώ και τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε.

Τέλος ανέφερε πως «το λιμενικό μας αποκτά θερμικές κάμερες, θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πότε φεύγει μια βάρκα από τα τουρκικά παράλια και πιστεύω και στο ζήτημα αυτό θα είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί».

Πηγή: https://www.e-evros.gr