Έσωσε τον Άρη στο ντεμπούτο του ο 19χρονος Θρακιώτης Τόλης Τσιλιγγίρης! Βασικός και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (+photos)

10 Νοεμβρίου 2019. Μια ημερομηνία που δύσκολα θα ξεχάσει ο νεαρός Ξανθιώτης τερματοφύλακας του Άρη Τόλης Τσιλιγγίρης

Ο 19χρονος (γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 2000) ύψους 1.90 μέτρων τερματοφύλακας, έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία. Πήρε στις καθυστερήσεις την θέση του Έμαν που στο 88΄αποβλήθηκε από τον διαιτητή Κατσικογιάννη μεσω VAR όταν έπιασε εκτός περιοχής την μπαλα για να προλάβει τον Μπαράλες και κατευθείαν κράτησε με ωραία απέκρουση το 2-1 στο φάουλ του Καπίγια δίνοντας το σπουδαιο τρίποντο μέσα σε πανηγύρια από συμπαίκτες και τους φίλους του Άρη, κανοντας χαρούμενο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Αλέκο Ράντο (φωτο).

Με την απουσία του Κουέστα να είναι γνωστή από καιρό και τον Έμαν να είναι τιμωρημένος στο επόμενο παιχνίδι, ο ταλαντούχος τερματοφύλακας του Άρη θα είναι αυτός κάτω από τα δοκάρια στην δύσκολη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Τσιλιγγίρης δύσκολα να περίμενε πως 15 μήνες μετά όταν άφηνε τον Ορφέα Ξάνθης, θα έκανε ντεμπούτο αρχικά με τον Ηρόδοτο στην Football League και κυρίως την επόμενη σεζόν στον Άρη και στην Super League. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΑΟ Ξάνθης, και συνέχισε στον ΠΑΟΚ Κομοτηνής και κατοπιν στον Ορφέα Ξάνθης στην Γ’ εθνική και μετά στον Ηρόδοτο στην Football League. 

Ο 19χρονος τερματοφύλακας τόνισε στην κάμερα της Nova: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου για την στήριξη. Μπήκα μέσα, νικήσαμε, το σκορ έμεινε όπως ήταν».

Ρωτήθηκε για την επέμβαση στο φάουλ του Καπίγια και απάντησε πως «δεν θα πω ότι ήταν πολύ δύσκολη απόκρουση. Απλά ήταν μια απόκρουση, που βοήθησε να κρατήσουμε το σκορ».

Ρωτήθηκε αν είχε άγχος και απάντησε: «Είχα άγχος στην αρχή, αλλά μόλις πάτησα το χορτάρι και με χειροκρότησε ο κόσμος μου έφυγε… Συγκεντρώθηκα και πήγαν όλα καλά, δόξα τω θεώ. Είναι τρομερό συναίσθημα, χάρηκα πάρα πολύ που έπαιξα. Πλέον βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι, μέσα στην ΑΕΚ, θα πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το ότι δεν είχε άγχος όταν μπήκε, εξήγησε πως «το χειροκρότημα μου έδιωξε όλο το άγχος. Με βοήθησε πολύ ο κόσμος. Δεν είχα καθόλου άγχος από τη στιγμή που μπήκα. Από εδώ και πέρα θα δουλέψω πολύ με τον κόουτς τον Αλέκο Ράντο, θα πάμε και εγώ και η ομάδα πολύ καλά με την ΑΕΚ».