Η Ξάνθη για άλλη μια φορά «ανέστησε» τον πεθαμένο! Κακή εμφάνιση και ήττα-σοκ στα Πηγάδια από τον ουραγό Πανιώνιο

Για πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη έμεινε η Ξάνθη (τέσσερις για το πρωτάθλημα), που δείχνει να έχει ξεφουσκώσει μετά την εκπληκτική πορεία των πρώτων αγωνιστικών και πάει στην διακοπή του πρωταθλήματος προβληματίζοντας τους οπαδούς της αφού γνώρισε την ήττα από τον τελευταίο Πανιώνιο με 1-2.

Ο ΑΟΞ αντιμετώπιζε μια ομάδα που είχε πριν από το ματς των Πηγαδίων αρνητική βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Και… κατάφερε να τον αναστήσει, αφού πλέον έχει θετική μετά από αυτό το νέο τρίποντο στην Ξάνθη.

Λέμε για νέο τρίποντο, καθώς ακριβώς έναν χρόνο πριν, πάλι 10 Νοεμβρίου, η Ξάνθη έχοντας κάνει μέχρι εκείνο το σημείο πορεία Ευρώπης και ο Πανιώνιος πορεία υποβιβασμού, τέθηκαν αντιμέτωποι με τον Πανιώνιο να φεύγει και τότε νικητής με 1-0.

Από τότε πέρασε ένας χρόνος και οι Νεοσμυρνιώτες μόνο άλλη μια νίκη είχαν πετύχει μακριά από την έδρα τους. Έμελλε όμως να ξανακερδίσουν την Ξάνθη στα Πηγάδια, η οποία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά κυρίως προβληματίζει με τις εμφανίσεις της (εξαίρεση αυτή της περασμένης εβδομάδας).

Η ανησυχία μεγαλώνει στους φίλους της ομάδας μην πάθει το περσινό σύνδρομο, που μετά την ήττα από τον Πανιώνιο ξεκίνησε ενα αρνητικό σερί που λίγο έλειψε να την φέρει στο χείλος του υποβιβασμού.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγώνα και είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τον Πανιώνιο σε όλο το πρώτο ημίχρονο να περιορίζεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Οι γηπεδούχοι παρά την συντριπτική τους κατοχή έφτασαν κοντά μόνο σε μία φάση. Στο 18΄ ο Στάρτζεον μετά από παράλληλη πάσα και μπροστά σε κενή εστία «έπιασε» αέρα και δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε με ιδανικές προϋποθέσεις. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο κέντρο και έφυγε στην κόντρα. Ο Μασούρας στο 53΄ έβγαλε στον Αραμπούλι κι αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν για πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε η Ξάνθη. Μετά από κόρνερ ο Λισγάρας αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά κι έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 67΄ οι «κυανέρυθροι» με ένα πανομοιότυπο γκολ πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ. O Παπανικολάου βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Αραμπούλι σε κενή εστία έκανε το 1-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και το πέμπτο για φέτος. Παράλληλα οι Νεοσμυρνιώτες για πρώτη φορά φέτος πέτυχαν δύο τέρματα σε μια αναμέτρηση! Οι Θρακιώτες μάλιστα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Στάρτζεον με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Στάρτζεον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς (63′ Ντε Λούκας), Τζουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Τεσέιρα, Ρενέλα (54′ Ντε Αμορίμ), Καρασαλίδης, Μουλέν (75′ Τερκί), Σόσα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάλερμπ, Λυμπεράκης (90’+2 Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μασούρας (61′ Καμαρά), Παπανικολάου, Άρτσε (81′ Τσιλούλης), Οικονομίδης, Αραμπούλι.