Γ’ Εθνική: Τοπικό ντέρμπι στην Ξάνθη, δύσκολοι αγώνες για Ορφέα Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τις τέσσερις ομάδες από την Θράκη να αγωνίζονται όλες συνεχίζεται με την 8η αγωνιστική το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής (που πλέον είναι η τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας) και από το οποίο υποβιβάζονται οι 5 από τις συνολικά 13 ομάδες που μετέχουν στον όμιλο.

Ξεκινάμε από το τοπικό ντέρμπι της Ξάνθης όπου στην Γενισέα ο Ηρακλής Ζυγού φιλοξενεί μετά τον Ορφέα Ξάνθης και τον Άρη Αβάτου. Η ομάδα του Ζυγού (4 βαθμοί) που ενισχύθηκε μεσοβδόμαδα με τρεις ποδοσφαιριστές ηττήθηκε στο φινάλε από το Παραλίμνιο αν και θα μπορούσε να πάρει και την νίκη και απέναντι στο Άβατο (8 βαθμοί) θέλει το τρίποντο λωστε να πλησιάσει στον πόντο τον αντίπαλό του. Από την άλλη ο Αρης με αναβασμένη ψυχολογία στην τρίτη τους σεζόν στην κατηγορία θέλουν να πετύχουν την πρωτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα ώστε να απομακρυνθούν και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο Κιλκίς ο Κιλκισιακός (4 βαθμοί) φιλοξενεί την Αλεξανδρούπολη (4 βαθμοί) η οποία κόντρα σε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους ψάχνει βαθμούς ώστε να πλησιάσει την ζώνη του υποβιβασμού

Τέλος στην Ξάνθη (4 βαθμοί) ο Ορφεας φιλοξενέι τον Αετό Ορφανού (14 βαθμοί). Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή χρειάζεται την νίκη ώστε να αναπνέυσει βαθμολογικά, ωστόσο και οι φιλοξενούμενοι έχουν ακόμα μια χρονιά υψηλούς στόχους.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Δόξα Θεολόγου Ποτου φιλοξενεί στην Θάσο τον Νέστο Χρυσούπολης που θέλει να παραμείνει στην κορυφή, ο Πανδραμαϊκός τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και η Δόξα Κάτω Καμηλας τον Πανσερραϊκό. Ρεπό έχει ο Κεραυνός Πέρνης.