Επιτυχώς ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Ανώμαλου δρόμου από το Δ’ Σώμα Στρατού

Σας γνωρίζουμε ότι το Δ΄Σ.Σ., στο πλαίσιο ανάπτυξης της ευγενούς άμιλλας, του αθλητικού πνεύματος και του θεμιτού ανταγωνισμού, αλλά και της διάδοσης του μηνύματος σε όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ότι η διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης πρέπει να αποτελεί καθημερινό στόχο, πρωτίστως για την ατομική υγεία και ευεξία αλλά και για την εκτέλεση της αποστολής, καθόρισε την 7 Νοεμβρίου 2019 ως «Ημέρα Άθλησης και Προαγωγής της Σωματικής Αγωγής και Υγείας» για όλο το προσωπικό του.

Το αποκορύφωμα των δράσεων του Σ. Στρατού για την υπόψη μέρα ήταν η διεξαγωγή του «1ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου Σχηματισμών Δ΄ Σώματος Στρατού», στην περιοχή ευθύνης της 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΑΨΟΣ», στο Δημοτικό Στάδιο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ» του Σουφλίου, στις 07 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00.

Πιο συγκεκριμένα, στον υπόψη διαγωνισμό έλαβαν χώρα τα αγωνίσματα του Ανωμάλου δρόμου 5 χλμ. και Σκυταλοδρομίας 4 Χ 1.000 μ., στα οποία συμμετείχαν 312 άνδρες και γυναίκες όλων των Σχηματισμών του Δ΄ΣΣ.

Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια των αγώνων ήταν και η συμμετοχή δύο στελεχών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, της Heather Morris και της Michelle Charlotin, μέλη του πληρώματος του USNS CARSON CITY, το οποίο βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της παραμονής του στον λιμένα της πόλης. Για την συμμετοχή τους στον αγώνα, ο Διοικητής της 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Καβιδόπουλος, επέδωσε αναμνηστικά.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων είχαν ως εξής:

(1) Για τον αγώνα ανωμάλου δρόμου 5 χλμ.:

(α) Στο ομαδικό των Σχηματισμών, την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα της ΧΧ ΤΘΜ, 2η θέση η 31η Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ και την 3η θέση η ΧΧΙ ΤΘΤ. Τα μετάλλια στους νικητές απένειμε ο Διοικητής της 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Καβιδόπουλος.

(β) Στο ατομικό της γενικής κατηγορίας, 1η θέση έλαβε ο ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΖ) Χαράλαμπος Βούλκος (50 Μ/Κ ΤΑΞ), 2η θέση ο Αλχίας (ΤΘ) Βασίλειος Μπέκας (ΧΧ ΤΘΜ) και 3η θέση ο ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ) Γεώργιος Γκόλης (3η Μ/Κ ΤΑΞ). Τα μετάλλια στους νικητές απένειμε ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος.

(γ) Στο ατομικό γυναικών, 1η θέση κατέλαβε η Ανθλγός (ΠΖ) Ελένη Σιαμάγκα (31 Μ/Κ ΤΑΞ), 2η θέση η Όλγα Γραμματέα και την 3η θέση, η Λγός (ΠΖ) Σοφία Φουρλάμη (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ). Τα μετάλλια στους νικητές απένειμε ο Διοικητής της ΧVI ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ, Υποστράτηγος κ. Άγγελος Ιλαρίδης.

(2) Για τον αγώνα σκυταλοδρομίας 4 Χ 1.000 μ., 1η θέση κατέλαβε η ομάδα της 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, 2η θέση η ομάδα της ΧΧΙ ΤΘΤ και 3η θέση η ομάδα της 31 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ. Τα μετάλλια στους νικητές απένειμε Υποδιοικητής του Δ΄ΣΣ, Υποστράτηγος κ. Αλέξανδρο Τσιρίδης.

Μετά το πέρας των αγώνων και των απονομών των νικητών, πραγματοποιήθηκε βράβευση στελεχών του Δ΄ΣΣ που έχουν διακριθεί στον αθλητισμό, από τον Διοικητή της 29 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ, Ταξίαρχο κ. Λεωνίδας Γιοβάνης, όπως παρακάτω:
α. Ανθστής (ΠΖ) Δημήτριος Κουπριζάς του 642 Μ/Κ ΤΠ.
β. ΕΜΘ Αλχίας (ΤΘ) Αθανάσιος Δασκαλόπουλος του ΣΤΡΑΤΟ-ΔΙΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.
γ. ΕΜΘ Αλχίας (ΕΜ) Αλέξανδρος Γράκης, της 25 ΕΥΠ.
δ. ΕΠΟΠ Επχίας (ΥΓ) Μαρία Πραφτσιώτη του 212 ΚΙΧΝΕ.
ε. ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΖ) Χαράλαμπος Βούλκος του 642 Μ/Κ ΤΠ.

Η 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ φιλοξένησε στο Σουφλί, το σταυροδρόμι του ιστορικού «δρόμου του μεταξιού», μία πολυπληθή αθλητική διοργάνωση, με σκοπό την ανάδειξη της ανάγκης για ενασχόληση του στρατιωτικού προσωπικού με τη σωματική αγωγή σε καθημερινή βάση και των οφελών που θα προκύψουν για τη σωματική και ψυχική τους υγεία, τη σύσφιξη των σχέσεων του προσωπικού διαφορετικών Σχηματισμών του Δ΄ΣΣ και την καλλιέργεια ευγενούς ανταγωνισμού και άμιλλας. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάστηκε εύρυθμα, τόσο με όλους τους εμπλεκόμενους Σχηματισμούς, όσο και με τους πολιτικούς φορείς (Δήμος Σουφλίου, Α.Τ. Σουφλίου), οι οποίοι συνέδραμαν δυναμικά στην επιτυχία των αγώνων.

Ως επιστέγασμα, η οργανωτική επιτυχία του 1ου Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Σχηματισμών Δ΄Σ.Σ. θεμελιώθηκε στην ουσιαστική και ενθουσιώδη παρουσία των έμπειρων κριτών αγώνων στίβου του ΣΕΓΑΣ, τους κυρίους Ιωάννη Μπαρμπαγιάννη, Ευάγγελο Μωραΐτη και Κωνσταντίνο Πατερόπουλο. Οι πεπειραμένοι κριτές ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του Στρατηγού Διοικητού του Δ΄Σ.Σ. για την συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή των αγώνων, μετέδωσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους διοργανωτές και εμφύσησαν την αρχή του «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλους τους συμμετέχοντες. Για την πολύτιμη συμβολή τους στην διεξαγωγή των αγώνων, απονεμήθηκε στους κριτές αναμνηστική πλακέτα του Δ΄ΣΣ από τον Διοικητή της IV ΤΑΞΥΠ, Ταξίαρχο κ. Φώτιο Γκίκα.