Α2 Ανδρών: Τρίποντη νίκη με ανατροπή της AE Κομοτηνής επί του Ερμογένη Ξάνθης

Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Θράκης για την ΑΕ Κομοτηνής απέναντι στον Ερμογένη Ξάνθης και έτσι σημείωσε την δεύτερη νίκη της και αυτή με τρίποντο.

Στο πρώτο σετ οι Ξανθιώτες μπήκαν με πολύ όρεξη και δύναμη προηγήθηκαν με διάφορα την οποία κράτησαν μέχρι το 20 όπου μετά ο αγώνας ήρθε στα ίσια και το σετ πήγε στην Ξάνθη με 25-27.

Ο αγώνας είχε ξεκινήσει τρομερά με πολλές ποιοτικές φάσεις και μάχες στο φίλε. Στο δεύτερο σετ η Κομοτηνή θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, κάτι που κατάφερε και έτσι καθάρισε το σετ με συνοπτικές διαδικασίες, 25-13.

Το τρίτο σετ ήταν ακόμα μια επική μάχη στο ανάμεσα στις δύο ομάδες με επιθέσεις, άμυνες και τρομερά μπλοκ, οι δύο ομάδες πήγαν πόντο με πόντο μέχρι το τέλος του σετ όπου μια λάθος επίθεση του Τερζόγλου έδωσε το σετ στην Κομοτηνή με 27-25.

Το τελευταίο σετ φάνηκε ότι θα είναι σαν το δεύτερο καθώς η Κομοτηνή ξεκίνησε με ένα 5-0 για την ομάδα του Κρεούζη, η Ξάνθη πάλεψε και έφερε κοντά το σετ στο 7-5 αλλά από εκεί και μετά η Ξάνθη δεν μπόρεσε να φτάσει πιο κοντά με τους γηπεδούχους να κρατάνε την διαφορά και να κερδίζουν το σετ με 25-18 και ένα μεγάλο τρίποντο στο σακούλι του.

Μικρή παραφωνία του αγώνα η διαιτησία του Ιωαννίδη με πολλές λάθος αποφάσεις και για τις δύο ομάδες, για το επίπεδο του διαιτητή. Αποκορύφωμα της διαιτησίας η απόφαση του να φωνάξει από την σκάλα του διαιτητή (;) το παιδί που έπαιζε μουσική στο γήπεδο ενώ στο τέλος του δεύτερου σετ κατέβηκε και του έκανε παρατήρηση για το ύψος του ήχου. Πρωτοφανές αν σκεφτεί κανείς ότι σε γήπεδα και του βόλεϊ αλλά και του μπάσκετ σε διεθνές επίπεδο η φασαρία και η μουσική δημιουργείται πολλές φορές και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού όχι μόνο στα διαλείμματα.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κρεούζης): Κυριακίδης, Βλαχόπουλος, Αγγελής, Παπαγεωργίου, Δημητριαδης, Χρυσοστόμου, Ποιμενίδης (λ)/ Βαίος (λ), Γκόνας

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παρασκευόπουλος): Μπανιώτης, Τερζόγλου, Ανδρεάδης, Σκαρλατίδης, Μετγιάζης, Βογιατζής, Χατζίδης (λ) / Ματθαίος, Αρμπύρος, Παυλίδης