Ανακοίνωση – απάντηση της διοίκησης του Εθνικού για την κόντρα με τους γονείς με δημοσιοποίηση εγγράφων

Σε επίσημη ανακοίνωση – απάντηση αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την ακύρωση της συγκεντρωτικής παίδων της ΕΣΠΕΘΡ και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους γονείς 13 μικρών αθλητών του συλλόγου προχώρησε η διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από την επίσημη δημοσιοποίηση του εγγράφου, το οποίο προκάλεσε και όλη αυτήν την αναστάτωση. Η ανακοίνωση του ΜΓΣ Εθνικός έχει ως εξής:

Η φιλοσοφία του Εθνικού ήταν και είναι η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών έτσι ώστε να δημιουργούμε αθλητές από τις ακαδημίες μας σε όλα μας τα αθλήματα.
Έχοντας αυτό ως γνώμονα δίναμε και συνεχίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους νέους αθλητές μας, οι οποίοι διακρίνονται για το ταλέντο τους.
Και μιας και μιλάμε για τα αναπτυξιακά τμήματα του Βόλεϊ , όπου έχουμε παράδοση παραγωγής καλών αθλητών, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στους μικρούς αθλητές για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ουδέποτε ο Εθνικός στράφηκε εναντίον δεκαπεντάχρονων αθλητών είτε με τιμωρίες είτε με αποκλεισμούς.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε και δημοσιοποιούμε την επιστολή που δόθηκε από το Σύλλογο προς την ΕΣΠΕ. ΘΡ, όπου ξεκάθαρα αναφέρεται η αδυναμία ενημέρωσης των συγκεκριμένων αθλητών , διότι δεν παρουσιάζονται καθόλου στις προπονήσεις της ομάδας, χωρίς καμία αναφορά σε τιμωρία και αποκλεισμό, έτσι ώστε οι φορείς και ο ομοσπονδιακός προπονητής να ενεργήσουν με δική τους ευθύνη ανάλογα.