Δίωξη στον Καραπαπά για όσα έγιναν μετά το Ξάνθη – Ολυμπιακός και κίνδυνος βαριάς «καμπάνας»

Η πειθαρχική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου άσκησε δίωξη στον Κώστα Καραπαπά για τις ενέργειες του ύστερα από την λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη (0-0) στα «Πηγάδια», για την 9η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη δίωξη είναι η δεύτερη που ασκείται από την ΕΠΟ στον Γ΄ Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η πρώτη ήταν για τις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με την ΑΕΛ στην Λάρισα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 1 (είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο).

Μάλιστα τότε τιμωρήθηκε με πρόστιμο, αρχικά 18.000 ευρώ, που έπειτα από έφεση είχε μειωθεί σε 10.000 ευρώ, που είναι και το μικρότερο προβλεπόμενο. Ως υπότροπος ο Κώστας Καραπαπάς, εκτός από το πρόστιμο που θα ξεκινάει από τις 20.000 ευρώ εφόσον τιμωρηθεί, κινδυνεύει με βαριά καμπάνα.

Συγκεκριμένα, στο εδάφιο δ, του άρθρου 20α του Πειθαρχικού Κώδικα γίνεται λόγος για απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια τουλάχιστον τριών μηνών και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον τριών μηνών. Εφόσον οι δυσφημιστικές δηλώσεις θεωρηθούν επιβαρυντικές, τότε η ποινή αφορά απαγόρευση τουλάχιστον για έξι μήνες και στις δύο περιπτώσεις.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΠΑΠΑ Γ΄ Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2α, β, δ και 3, 4, 25 παρ. 1 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.»