Επιχορήγηση 2.500 ευρώ από τον Δήμο Ξάνθης σε ομάδα του Β’ Τοπικού ανοίγει τον… Ασκό του Αιόλου

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, που συζήτησε εκτός των άλλων και αιτήματα συλλόγων για επιχορηγήσεις. Ανάμεσά τους ήταν και ένα αθλητικό σωματείου, το οποίο εξασφάλισε μάλιστα 2.500 ευρώ.

Η απόφαση συνιστά αλλαγή στην τακτική που επί χρόνια εφαρμοζόταν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες αρνούνταν καταρχήν τις επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία άνευ σημαντικού λόγου, όπως για παράδειγμα η διοργάνωση συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Και αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση, το αθλητικό σωματείο ζήτησε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με αιτιολογικό να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα συμμετοχής του στο πρωτάθλημα.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, το συγκεκριμένο σωματείο αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη αγωνιστική επιτυχία μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το πιο ενδιαφέρον όμως, που ενδεχομένως να δικαιολογεί την επιλογή να εισαχθεί το συγκεκριμένο αίτημα ως συζήτηση; Πρόκειται για αθλητικό σύλλογο από το χωριό από το οποίο κατάγεται ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

Η επιχορήγηση εγκρίθηκε και η συγκεκριμένη ομάδα θα λάβει 2.500 ευρώ για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα της συμμετοχής της στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης. Εφόσον όμως συνέβη αυτό με την συγκεκριμένη ομάδα, δεν θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον το ίδιο ποσό και στις άλλες ομάδες της ίδιας Κατηγορίας που έχουν την έδρα τους στον Δήμο Ξάνθης, εφόσον φυσικά αιτηθούν κάτι τέτοιο; Και με τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας που έχουν περισσότερα ματς τι θα γίνει;

Για να μην σχολιάσουμε τον Ορφέα Ξάνθης που έχει τόσα ταξίδια στη Βόρεια Ελλάδα. Ή για να πάμε και στα άλλα αθλήματα, τον Λεύκιππο και την Ασπίδα στο μπάσκετ. Ειδικά η τελευταία έχει δυο τμήματα σε εθνικά πρωταθλήματα, το γυναικείο στην Α2 και το ανδρικό στην Γ’ Εθνική – και κατά συνέπεια πολλά ταξίδια εκτός Ξάνθης. Ταξίδια εκτός Ξάνθης έχουν και οι ομάδες τοπικού της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αφού ετσι είναι το πρωτάθλημα σε αυτό το άθλημα, πάνε μέχρι Ορεστιάδα, και αυτά δεν αφορούν μόνο τα ανδρικά τμήματα αλλά και τα αναπτυξιακά. Όπως και ο Ερμογένης στο βόλεϊ, που φέτος συμμετέχει στην Α2 Ανδρών παίζοντας μέχρι και Καρδίτσα και Γιάννενα, αλλά έχει μικρότερα τμήματα που ταξιδεύουν μέχρι Ορεστιάδα και Σέρρες!

Αν δόθηκαν 2.500 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής ομάδας του Β’ Τοπικού στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, πόσα πρέπει να δοθούν στις άλλες ομάδες; Και υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα ή θα αποδειχθεί τελικά ότι επρόκειτο για ρουσφετάκι του νέου δημάρχου Ξάνθης στην ομάδα του χωριού του; Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης δείχνει να ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου…