«Έδεσε» στην Αλεξανδρούπολη το πολεμικό πλοίο Carson City και οι αμερικανοί πεζοναύτες του παίζουν… μπάσκετ κόντρα στον Εθνικό (+video)

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS Carson City» μπορεί να μην τα κατάφερε την Δευτέρα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ωστόσο την Τρίτη έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.

Το γεγονός αποτελεί πρώτο θέμα στην θρακιώτικη ειδησεογραφία, αφού είναι η πρώτη φορά που αμερικανικό πολεμικό πλοίο δένει στον Έβρο, στο πλαίσιο προφανώς της πρόσφατης στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Μετά την ανέλκυση της βυθοκόρου Ολγας από το λιμάνι, που έγινε με έξοδα του αμερικανικού στρατού, απελευθερώνοντας ένα σημαντικό μέρος του ντοκ, έγινε δυνατός και ο κατάπλους του σύγχρονου αμερικανικού πλοίου. Άλλωστε, για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παίζει κομβικό ρόλο αφού σχεδιάζεται να είναι σταθμός ανεφοδιασμού και μεταφοράς στρατιωτικού υλικού και μετεπιβίβασης στρατιωτικού προσωπικού.

Το «USNS Carson City» έχει μήκος 103 μέτρα, πλάτος 29 μέτρα, ρηχό βύθισμα 3,83 μέτρων και είναι ικανό να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 45 κόμβους (83 km / h) ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, 41 άτομα προσωπικό, άρματα μάχης ακόμα κι ελικόπτερα. Το πλοίο θυμίζει καταμαράν, έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, διαθέτει πλωτήρα και εξέδρα για προσγειώσεις και απογειώσεις ελικοπτέρων ενώ η ράμπα φόρτωσης είναι μικρή, δίνοντας τη δυνατότητα για γρήγορα φόρτωση και εκφόρτωση οχημάτων.

Μάλιστα με αφορμή την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στην Αλεξανδρούπολη, προγραμματίστηκε ένας διαφορετικός αγώνας μπάσκετ για το απόγευμα της Τρίτης στο κλειστό γυμναστήριο Μιχάλης Παρασκευόπουλος της Αλεξανδρούπολης. Μια ομάδα αποτελούμενη από ναύτες και αξιωματικούς του Αμερικανού πολεμικού πλοίου Carson City από τη μία πλευρά, αντιμέτωπη με την ανδρική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συνεπικουρούμενη και από άλλους αθλητές άλλων ομάδων της πόλης.

Μετά από επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του πλοιάρχου και του διοικητή της 12ης Μεραρχίας στον Έβρο προγραμματίστηκε ο αγώνας και μάλιστα, οι Αμερικανοί υποστήριξαν πως το πλήρωμα τους έχει οργανώσει μία ζηλευτή και δυνατή ομάδα με πεζοναύτες που το κατέχουν το άθλημα. Μάλιστα, άτυπη ενημέρωση ανέφερε ότι το φιλικό υπήρχε ενδεχόμενο να παρακολουθήσει και ο Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη ο οποίος θα έχει επαφές με τον διοικητή της 12ης Μεραρχίας για την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων που θα συνεχίσουν να έρχονται περιοχή, ενώ τελευταία στιγμή αποφασίστηκε ο αγώνας να μεταδοθεί σε livestreaming από την Δέλτα Τηλεόραση. Δείτε τον…