Ακαδημαϊκός πρόεδρος σνομπάρει τμήμα της Θράκης το οποίο «στέλνει» έμμεσα στη Θεσσαλονίκη!

Στον “αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων και η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, που αποτελεί Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς η ακαδημαϊκή χρονιά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, αλλά στην… Θεσσαλονίκη. Η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής Ευγενία Μηνασίδου, που είναι η ίδια και στο αντίστοιχο Τμήμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου το οποίο λειτουργεί στην συμπρωτεύουσα, φαίνεται πως απαξιοί να έρθει στο Διδυμότειχο όχι μόνο γι’ αυτή την συνάντηση, αλλά και για να κάνει αυτοψία της κατάστασης, των εγκαταστάσεων (που είναι ελλιπείς και απαράδεκτες) και κυρίως των πολλών και τεράστιων προβλημάτων. Είναι δηλαδή υπεύθυνη για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, ένα Τμήμα που πλέον είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, αλλά δεν έχει διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” ούτε που στεγάζεται αυτό, ούτε που γίνεται η διδασκαλία, ούτε που σιτίζονται οι φοιτητές και σε ποια εργαστήρια θα κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση.

Η κ.Μηνασίδου δεν γνωρίζει καν τους υπαλλήλους που βρίσκονται υπό την διοίκηση της. Αντί να έρθει στο Διδυμότειχο, όχι τώρα, αλλά εδώ και πολύ καιρό, να κάνει τις επαφές και συζητήσεις με τον δήμαρχο και τους άλλους αρμόδιους φορείς, προσπαθώντας όλοι μαζί  να βρουν λύσεις, τους κουβαλάει όλους, θεσμικούς υπεύθυνους του δήμου της πόλης, τους βουλευτές και όσους ακόμα  είναι αρμόδιοι για το Τμήμα Νοσηλευτικής, στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια όταν της τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα, ισχυρίστηκε ότι έχει πάρα πολλή δουλειά και θέματα να λύσει και δεν διαθέτει χρόνο να μεταβεί στο Διδυμότειχο. Όμως και το εδώ Τμήμα Νοσηλευτικής, ως Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου,  ανήκει στις αρμοδιότητες, στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα της. Δεν μπορεί λοιπόν να το… σνομπάρει με τέτοιον τρόπο.

Η αυριανή σύσκεψη μάλλον θα είναι και… υποβαθμισμένη όσον αφορά την εκπροσώπηση, μια και από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Έβρου, ο Τάσος Δημοσχάκης επέλεξε να συναντηθεί μαζί της χθες (θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα) και ο Σταύρος Κελέτσης δεν μπορεί να παραστεί γιατί έχει κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, μια και είναι μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Πηγή: https://www.evros-news.gr