Αγώνες ανωμάλου δρόμου την Πέμπτη ανάμεσα στα σχήματα του Δ’ Σώματος

Το Δ’ Σώμα Στρατού καθορίζει την 7 Νοεμβρίου 2019 ως «Ημέρα Άθλησης και Προαγωγής της Σωματικής Αγωγής και Υγείας» για όλο το προσωπικό του.

Σκοπός είναι η ανάπτυξης της ευγενούς άμιλλας, του αθλητικού πνεύματος και του θεμιτού ανταγωνισμού, αλλά και η διάδοσης του μηνύματος σε όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ότι η διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης πρέπει να αποτελεί καθημερινό στόχο, πρωτίστως για την ατομική υγεία και ευεξία αλλά και για την εκτέλεση της αποστολής, 

Για την υλοποίηση των παραπάνω, το Δ’ Σώμα Στρατού θα αναπτύξει ένα πλέγμα κατάλληλων δράσεων με αποκορύφωμα τον «1ο Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου Σχηματισμών Δ΄ Σώματος Στρατού», στην περιοχή ευθύνης της 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΑΨΟΣ», στο Δημοτικό Στάδιο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ» του Σουφλίου, στις 07 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00.

Πιο συγκεκριμένα, στον υπόψη διαγωνισμό θα λάβουν χώρα τα αγωνίσματα του Ανωμάλου δρόμου 5 χλμ. και Σκυταλοδρομίας 4×1.000 μ., στα οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες όλων των Σχηματισμών του Δ΄ΣΣ.

Σχετικά με τη βράβευση των νικητών/ριών θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες βραβεύσεις:

Για τον αγώνα ανωμάλου δρόμου 5 χλμ.:

  • (α)Στους τρεις (3) πρωτεύσαντες Σχηματισμούς, ως σύνολο.
  • (β)Στους τρεις (3) πρώτους τερματίσαντες, γενικής κατηγορίας .
  • (γ)Στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες από το σύνολο των διαγωνιζομένων γυναικών.

Για τον αγώνα σκυταλοδρομίας 4 Χ 1.000 μ.

  • στις τρεις (3) πρώτες νικήτριες Ομάδες.

Η 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, ως διοργανώτρια αρχή, αποσκοπεί στη διάδοση του μηνύματος σε όλο το συμμετέχον προσωπικό για τα οφέλη που προκύπτουν από την ένταξη στην καθημερινή ζωή της σωματικής άσκησης και την ανάπτυξη/καλλιέργεια του πνεύματος του «ευ αγωνίζεσθαι» μέσα από τις αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη γνώσεων, κινήτρων, δεξιοτήτων, ομαδικού πνεύματος, πειθαρχίας, κοινωνικής συνοχής και προθυμίας για προσωπική προσπάθεια.

Ετσι την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου, το Σουφλί ως σταυροδρόμι του ιστορικού «δρόμου του μεταξιού» θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την ανάδειξη της ανάγκης για ενασχόληση του στρατιωτικού προσωπικού με τη σωματική αγωγή σε καθημερινή βάση και των οφελών που θα προκύψουν για τη σωματική και ψυχική τους υγεία, τη σύσφιξη των σχέσεων του προσωπικού διαφορετικών Σχηματισμών του Δ΄ΣΣ και την καλλιέργεια ευγενούς ανταγωνισμού και άμιλλας.