Γ’ Εθνική: Λύγισε στο τελευταίο 20λεπτο από τον παρ’ ολίγον πρώτο Πανδραμαϊκό και έμπλεξε σε περιπέτειες ο Ορφέας (+photos)

Ο Ορφέας Ξάνθης γνώρισε πικρή ήττα με 2-0 από τον Πανδραμαϊκό στην έδρα του και έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες, αφού μετά την συμπλήρωση 7 αγωνιστικών (δηλαδή περίπου στο ενα τρίτο του πρωταθλήματος) έμεινε στους 4 βαθμούς, κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και ενώ θα χρειαζόταν να έχει διπλάσιους για να είναι σε θέση που του εξασφαλίζει σωτηρία.

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο πρώτος σκορερ του πρωταθλήματος Μπερούκας που ξελάσπωσε τους Δραμινούς αλλά ο Μπελμανι που με δυο τέρματα στο 70′ και στο 87′ (ο ίδιος έφτασε τα έξι στο πρωτάθλημα) χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, η οποία μάλιστα εκείνη την στιγμή την έφερνε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Τελικά ο Νέστος νίκησε στο 89′ αλλά ο Πανδραμαϊκός παραμένει ψηλά και σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ, γρασίδι και υπαίθριες δραστηριότητες

Αντίθετα, ο Ορφέας Ξάνθης με τους 4 βαθμούς είναι ισόβαθμος με Ενωση Αλεξανδρούπολης, Ηρακλή Ζυγού και Κιλκισιακό αλλά όλοι τους βρίσκονται κάτω από την διακεκαυμένη ζώνη με τον Κεραυνό Πέρνης στους 8, παρά την ήττα του, να παραμένει πάνω από αυτήν έχοντας μάλιστα σχετικό αβαντάζ άνω του ενός αγώνα. Διαιτητής ο Απόστολος Τζουμαλάκης με βοηθούς τους Κρυωνά και Χολάνη της ΕΠΣ Σερρών, από τους οποίους έχει παράπονα ο Ορφέας και για τα δυο τέρματα που δέχτηκε.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή είχαν την κυριαρχία αλλά βρέθηκαν μπροστά σε έναν πολύ καλό Παγκάκη, ο οποίος απέκρουσε τα σουτ του Ξαντινίδη και Κουκουρίγκου στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Ορφέας απείλησε πάλι με κεφαλιά του Χιντ Ιμέρ που πέρασε ελάχιστα άουτ, ωστόσο τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε ο Πανδραμαϊκός με τον Διαμαντίδη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 25′ να σημαδεύει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ρούφου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητες

Το γκολ του Μπελμανι στο 70′ προήλθε από ριμπαουντ που πηρε μετά από δυνατό σουτ του Αχαλινόπουλου που χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ορφέα, οι παίκτες του οποίου διαμαρτυρήθηκαν ωστόσο ότι ήταν ακάλυπτος ο βραζιλιάνος φορ. Σε αντεπίθεση σημειώθηκε και το δεύτερο τέρμα, με τους Ξανθιώτης να υποστηρίζουν και πάλι ότι ο Μπελμανι ήταν σε θέση οφσάιντ. Το σκορ θα μπορούσε να είναι πάντως και 3-0 αν δεν έκανε εντυπωσιακή επέμβαση ο Ρούφος σε σουτ του Μπερούκα στις καθυστερήσεις.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπαμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Τσέκος (72′ Σουκρήγογλου), Μαυρόπουλος, Βουλγαρίδης (70′ Βρίγκος), Χιντ Ιμέρ, Ξαντινίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος (60′ Χαλίλ Τανζού)

ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: Παγκάκης, Κεχαγιάς (88′ Κιομουρτζής), Κελεσίδης (60′ Παυλίδης), Αϊβάζης, Λίπο (46′ Βασιλειάδης), Βραμέντσαλης, Αχαλινόπουλος, Τζελέπης (70′ Αθανασιάδης), Μπελμανί, Διαμαντίδης, Μπερούκας.