Volley League: 6+1 tips για την αναμέτρηση της πρεμιέρας Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Μετά από πολλές παλινωδίες και ένα θρίλερ που κράτησε μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκινά το πρωτάθλημα της Volley League με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να μετέχει κανονικά στη μεγάλη κατηγορία μετά την υπερπροσπάθεια της διοίκησής του όλους τους προηγούμενους μήνες.

Στην πρεμιέρα του Σαββάτου αντιμετωπίζει με σύνθεση ανάγκης τον Ηρακλή, τον οποίο φιλοξενεί στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι των ομάδων της Θρακης στις μεγάλες κατηγορίες, το ThrakiSportS παρουσιάζει 6+1 tips για την αναμέτρηση της πρεμιέρας.

1. Ο Εθνικός αλλά και ο Ηρακλής ήταν από τις τελευταίες ομάδες που αδειοδοτήθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μόλις την περασμένη Πέμπτη. Είναι δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της κατηγορίας που καλούνται να αφήσουν στην άκρη τις δυσκολίες των προηγούμενων ημερών και να τα δώσουν όλα στο γήπεδο για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα που θα τους τονώσει το ηθικό και θα γεμίσει τις μπαταρίες τους για τη δύσκολη συνέχεια.

2. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αγωνιστεί με αμιγώς ελληνική και για την ακρίβεια αμιγώς Εβρίτικη σύνθεση καθώς ο Σέρβος πασαδόρος Μιχάιλο Λιουμπισάβλιεβιτς δεν έχει βγάλει ακόμα δελτίο, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το ThrakiSportS. Έτσι ως βασικός θα ξεκινήσει ο μόνος άλλος πασαδόρος της ομάδας, ο 17χρονος Μάριος Παπάζογλου που είναι υιός του Γιώργου Παπάζογλου και ανήκει στη νέα φρουρά της ομάδας.

3. Οι Γρηγόρης Κοντοστάθης, Χρήστος Χρηστουηλίας, Δημήτρης Χατζόπουλος, Κώστας Τσιουτσιουλούδης και φυσικά ο Κώστας Δαλακούρας που επέστρεψε θα είναι οι βασικοί παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου, που ανέλαβε προπονητής της ομάδας μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Σάκη Μουστακίδη. Ο ίδιος ο Ανδραβίζος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ: «Ξέρουμε πως έχουμε δύσκολη αποστολή αλλά θα παλέψουμε όλους τους αγώνες. Η ομάδα μας μπαίνει απροετοίμαστη αλλά και με μία άγνοια κινδύνου που ίσως μας φανεί χρήσιμη για να πορευτούμε. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».

4. Ετοιμος για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα είναι ο Ηρακλής ο οποίος μέσω των αγώνων του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς έκανε την πρόβα τζενεράλε, εκεί όπου δεν αγωνίστηκε ο Εθνικός. Ενισχυμένος με τον Βραζιλιάνο ακραίο Στουντζίνσκι Εντουάρντο Ματέους Ροντρίγκεζ, τον Χαράλαμπο Σακόγλου, τον Γιώργο Τζιουμάκα και τον Εβρίτη Γιώργο Πεντίδη ο Ηρακλής θέλει να κάνει επιτυχημένο ξεκίνημα.

5. Ο γηραιός» τη σεζόν 2018-19 πλασαρίστηκε στην 7η θέση και ήταν φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Εθνικός από την πλευρά του περιορίστηκε στην 9η θέση και πέτυχε την παραμονή του στην κατηγορία μέσω των πλέι άουτ με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής.

6. Από τότε που ο Ηρακλής έγινε Ηρακλής Πετοσφαίριση, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εννιά φορές ανεξαρτήτως έδρας με τον Εθνικό να προηγείται οριακά στις νίκες με 5-4. Ειδικά στην Αλεξανδρούπολη από το 2015 και μετά ο Εθνικός μετρά μόνο νίκες, τις πρώτες δυο σεζόν με 3-0, ενώ πέρυσι και πρόπερσι επικράτησε με 3-2.

7. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γεωργιάδης με βοηθό τον Ιωαννίδη, επόπτες τους Σταματόπουλο και Βασιλάκη και παρατηρητή τον Μιχελινάκη. Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:00 και δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη ή ραδιοφωνική παρά μόνο διαδικτυακή από το ThrakiSportS. Την ίδια ώρα θα ξεκινά και το παιχνίδι Παμβοχαϊκός – Ελπίδα Αμπελοκήπων ενώ μια ώρα νωρίτερα θα δοθεί το πρώτο σερβίς στο ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, το πρώτο ματς του νέου πρωταθλήματος. Την Κυριακή παίζουν Φοίνικας Σύρου – Κηφισιά και την Δευτέρα η πρεμιέρα ολοκληρώνεται με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Πυλαία.