Γ’ Εθνική: Και λίγα ήτανε! Μεγάλη νίκη με σπουδαία εμφάνιση για τον Άρη Αβάτου επί του Κιλκισιακού

Ευκολότερα του ανανεωμένου απέναντι στον φορμαρισμένο Κιλκισιακό ο νεανικός Άρης Αβάτου επικράτησε με 2-0 και ανέβηκε στην βαθμολογία.

Η ομάδα της Ξάνθης έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και πέτυχε από ΄πενα τέρμα σε καθε ημιχρονο. Το σκορ ανοιξε ο Ζωσιμίδης στο 34′ παίρνοντας το ριμπαόυντ σε σουτ του Μπουλουτ και αποκρουση του τριανταφυλλίδη, με τον Γκέκα να κανει στο 81′ το 2-0 με ωραιο πλασε σε αντεπίθεση από μπαλια του Τσαπαρα.

Ο Άρης Αβάτου απείλησε στο 2′ με την κεφαλιά του Χριστοφορίδη ενω στο 5′ οι φιλοξενούμενοι είχαν ίσως την μοναδική μεγάλη φάση να σκοράρουν αλλα ο Μαυροκεφαλίδης από πλεονεκτική θέση απο το φάουλ του Βαταμίδη σουταρε αουτ. Στο 17′ σε αντεπίθεση ο Ψεμματάς από τα αριστερα εκανε κακό πλασε με το αριστερό, ενώ στο 28′ η κεφαλιά του Δημητριάδη κατεληξε αουτ. Στο 32′ ο Τριανταφυλλίδης έδιωξε προσωρινά το σουτ του Μπουλούτ, η μπάλα έφτασε στον Ζωσιμίδη που με κοντινλο πλασέ έκανε το 1-0. Τελευταία φάση στο 37 για το Άβατο με μια αναποδη κεφαλιά του Χριστοφορίδη που κατεληξε αουτ.

Στο δευτερο μέρος είχαμε μονόλογο των γηπεδούχων αρχικά στο 58′ αλλα σε ωραια αντεπίθεση ο Γκέκας προσπαθησε να δωσει στον Τσαπαρη αλλα η πάσα κόπηκε απότους Μακεδόνες. Εκρηκτικό δίλεπτο τετραλεπτο το 67-71′ με το Άβατο να χανει απίστευτες ευκαιρίες ιδίως στο 67′ σε τριπλή ευκαιρία όταν ο Τσαπαρης σουταρε στο δοκάρι, ο Γκλεκας πλασαρε πάνω στον Τριανταφυλλίδης ενώ και ο Ταχτσιδης στην επαναφορά δεν μπόρεσε να νικησει τον Κιλκισιώτη πορτιέρο. Ένα λεπτό αργότερα στο 68′ ο Τριανταφυλλίδης πραγματοποίησε νέα διπλή απέκρουση πρώτα στην κεφαλιά του Ζωσιμίδη και έπειτα στο σουτ του Γκέκα, ενω στο 70′ το τεχνικό φαλτσαριστό σουτ του Τσάπαρη έφυγε άουτ. Στο 81′ μετά από μπαλιά του Τσαπαρη, ο Γκέκας με πλασέ έκανε το 2-0 με το Αβατο να κατακτά την νίκη φτανοντας τους 8 βαθμους, αφήνοντας στους 4 τον Κιλκισιακό.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νομικός, Χατζηπαπάς, Μπουνταγκίδης (46′ Ταχτσίδης), Μίλλερ, Χριστοφορίδης, Χακάν Βελή, Ζωσιμίδης (80′ Μουστάκης), Ψεμματάς, Γκέκας, Τσάπαρης, Μπουλούτ

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Τριανταφυλλίδης, Ερμείδης, Καρασαββίδης, Ξανθόπουλος(74′ Κυρίτσης), Μαυροκεφαλίδης, Μπελίτσας, Ρανδζής, Δημητριάδης (63′ Κουκουλέκης), Πιπερτζής, Βαταμίδης, Λαμπόγλου