O απολογισμός από το πρώτο TEDx του ΔΠΘ

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο TEDx event υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με ακαδημαϊκό υπεύθυνο της εκδήλωσης τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο, ενώ την οικονομική στήριξη αλλά και τη διαχείριση της διοργάνωσης ανέλαβε η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Δ.Π.Θ.

Το θέμα της διοργάνωσης ήταν το «Άτομο», προς τιμήν του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου που έζησε και δημιούργησε στην Θράκη. «Σπάσαμε το άτομο σε χιλιάδες κομμάτια. Μελετήσαμε τη φυσικοχημική του υπόσταση, τις ενστικτώδεις συμπεριφορές, τη δίψα για εξέλιξη. Μιλήσαμε για την έννοια του “μαζί”, την επιμονή και την επιχειρηματικότητα, την κοινωνικότητα και την αέναη αναζήτηση του εαυτού. Μέσα από τις αμέτρητες αυτές πτυχές του, γεννήσαμε το άτομο-προσωπικότητα με τα μεγάλα όνειρα, που τίποτα δεν το σταματά και που φωτίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον κόσμο»ανάφερε μεταξύ άλλων η συντονιστική ομάδα.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές μετέδωσαν τον παλμό του πρώτου TEDxDUTH καλύπτοντας ευρύ φάσμα θεματολογίας, από τις θετικές επιστήμες και τις τέχνες ως την προσωπική αυτοβελτίωση του ατόμου. Η κα Νικολέττα Ράλλη είχε τον ρόλο παρουσιάστριας ενώ η Ανθή Κοσμά κατέρριψε τα όρια σκηνής και κοινού, οι Lindy Hop Xanthi χόρεψαν σε ρυθμούς που ξεσήκωσαν τον κόσμο και οι Jam Experiment γέμισαν τον χώρο με την μουσική τους.

Τα περίπτερα που υπήρχαν στον χώρο έφεραν κοντά τις φοιτητικές ομάδες των τεσσάρων πόλεων της Θράκης, ενώ τα πέντε workshops έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή μαζί τους. Η οργανωτική ομάδα του TEDx event του Δ.Π.Θ. εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους χορηγούς, στους εθελοντές-φοιτητές των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. και σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια.

Η επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου συνεδρίου TEDxDUTH αποτελεί εγγύηση στην προσπάθεια καθιέρωσης του θεσμού αυτού στο Δ.Π.Θ. σε ετήσια βάση.

Πηγή: https://xanthi2.gr