«Μπλόκο» από 20 μετανάστες σε δασκάλα Αγγλικών και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο στον Έβρο

Αντιμέτωπη με ομάδα 20 ως 30 προσφύγων – μεταναστών που της έκλεισαν τον δρόμο με άγνωστα κίνητρα, ενώ πήγαινε με το αυτοκίνητό της στο σχολείο όπου διδάσκει στους Μεταξάδες του Έβρου, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η εκπαιδευτικός και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Φωτιάδου.

«Οδηγούσα σε μια ανοιχτή ανηφορική στροφή με καλή ορατότητα, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Πρωτοκκλησίου και Μαυροκκλησίου, πηγαίνοντας προς τη δουλειά μου, όταν ξαφνικά είδα δύο κεφάλια να βγαίνουν από τη βλάστηση δίπλα στον δρόμο. Στα επόμενα δευτερόλεπτα πετάχτηκε μια μεγάλη ομάδα προσφύγων ή μεταναστών -από 20 ως 30 άτομα- και άρχισαν να πετούν τα σακίδιά τους στο οδόστρωμα, φράζοντας τον δρόμο» διηγήθηκε η ίδια στο ethnos.gr.

Η νεαρή γυναίκα, που ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο, τρόμαξε, αλλά προσπάθησε να μη χάσει την ψυχραιμία της και έδρασε αστραπιαία. «Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έπρεπε να το αντιμετωπίσω, παρά την ταραχή μου. Δεν γνώριζα τι ήθελαν από μένα, αλλά σε κάθε περίπτωση ήμουν μόνη μου, απέναντι σε τόσους άνδρες» ανέφερε και πρόσθεσε: «Σκέφτηκα να πατήσω το γκάζι με σκοπό να προλάβω να τους προσπεράσω με ταχύτητα, αλλά υπήρχε κίνδυνος να παρασύρω κάποιον ή κάποιους. Έτσι, έκανα επιτόπου αναστροφή και γύρισα πίσω. Ευτυχώς, είμαι έμπειρη οδηγός, γνωρίζω καλά τους δρόμους της περιοχής και πρόλαβα να απομακρυνθώ».

56377144_2381797628718004_71556418599124992_n.jpg

Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες κρατούσαν σακίδια φανερώνει πως επρόκειτο πιθανότατα για νεοεισερχόμενους που είχαν περάσει λίγες ώρες πριν τον ποταμό Έβρο. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, τους είδαν δει νωρίτερα και άλλοι διερχόμενοι εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της περιοχής που πήγαιναν στις δουλειές τους. Σε ό,τι αφορά το «μπλόκο» που έστησαν στον δρόμο, είναι άγνωστο αν κίνητρό τους ήταν η ληστεία ή κάτι άλλο. Είναι πιθανό να επιχείρησαν Αστυνομία και να οδηγηθούν για καταγραφή και ταυτοποίηση, όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο.

Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα, μετά από δική της ενημέρωση για το συμβάν.

Η Κατερίνα Φωτιάδου διδάσκει αγγλικά σε σχολείο στους Μεταξάδες, συμμετέχει στα κοινά μέσα από το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών του Έβρου και στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον συνδυασμό του εκλεγμένου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Πηγή: https://www.ethnos.gr