Εξαφάλισε την άδεια της ΕΕΑ ο Εθνικός και παίζει με Ηρακλή το Σάββατο παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιτροπής της ΕΣΑΠ

Παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, που ποτέ δεν ανακάλεσε την απόφασή της να μην αδειοδοτήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, η ομάδα του Έβρου εξασφάλισε την Πέμπτη την πολυπόθητη άδεια της ΕΕΑ που είναι και η σημαντική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι σε αυτήν την τελευταία συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε κάποιος εκπρόσωπος του ΜΓΣ Εθνικός όπως δεν είχε παραβρεθεί και στην προηγούμενη, προ δύο εβδομάδων. Η Επιτροπή εξέτασε τον φάκελο όπως είχε υποβληθεί στις αρχές του μήνα και αδειοδότησε τελικά το ΤΑΑ της Αλεξανδρούπολης με βάση τα δικαιολογητικά που από τότε είχε καταθέσει, αδειοδοτήθηκε βάσει της ενημέρωσης της ΕΣΑΠ κανονικά, έστω και δυο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι θα μπορούσε να είχε αδειοδοτηθεί από τις 3 Οκτώβρη και να μην υποστεί όλη αυτήν την ταλαιπωρία του τελευταίου μήνα.

Μαζί με τον Εθνικό, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση της ΕΣΑΠ (καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση από την ΕΕΑ), αδειοδοτείται και το ΤΑΑ Ηρακλής. Κατά συνέπεια, θα διεξαχθεί κανονικά το απόγευμα του Σαββάτου στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» η αναμέτρηση Εθνικός – Ηρακλής για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Volley League. Και φυσικά, δεν θα λάβει μέρος ο Εθνικός στο Πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ όπου επίσης είχε συμπεριληφθεί στην κλήρωση με την υποσημείωση για κάθε αντίπαλο ότι θα παίξει με τον Εθνικό ή θα έχει ρεπό.

Η ενημέρωση της ΕΣΑΠ δεν αναφέρει τίποτα για τις αδειοδοτήσεις του ΟΦΗ και του Παμβοπχαϊκού, ομάδων που επίσης δεν είχαν άδεια, αλλά από την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής τεκμαίρεται ότι και αυτές έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση καθώς γίνεται λόγος για πρωτάθλημα δέκα ομάδων. Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της ΕΕΑ, η ενημέρωση-ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής:

«Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει πως αδειοδοτήθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα Τ.Α.Α. Ηρακλής Πετοσφαίριση και Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Ετσι και τα 10 ΤΑΑ που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα 2019-20 θα βρεθούν κανονικά σε θέση σερβίς το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. Μάλιστα το Σάββατο θα αναμετρηθούν στην Αλεξανδρούπολη ο Μ.Γ.Σ.Εθνικός και ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, ενώ η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που θα μεταδοθεί στις 19.00 από τη Δημόσια Τηλεόραση».