Τρομερή Καβάλα «δάγκωσε» τον ΟΦΗ! Πήρε προβάδισμα πρόκρισης με γκολ Κουτσούμπα με το καλημέρα! (+photos)

Η Καβάλα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ και του έβαλε… δύσκολα για τη ρεβάνς στην Κρήτη και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η Καβάλα μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στην αναμέτρηση και μόλις στο 6ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, σε μία φάση διαρκείας μετά από κόρνερ ο προερχόμενος από τον Άρη Αβάτου Κουτσούμπας στο ντεμπούτο του με τον ΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει με κεφαλιά τον Γουόλι (φώτο Laskaris Tsoutsas).

Στη συνέχεια του αγώνα ο ΟΦΗ πίεζε και στο 12ο λεπτό του αγώνα με σουτ του Τσιλιανίδη απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου. Από αυτό το σημείο του αγώνα και έπειτα η Καβάλα ανέβασε πάλι τον ρυθμό της και με δύο κεφαλιές απείλησε στο 17′ και στο 22′. Στο πρώτο αυτό ημίχρονο μία ομάδα ήταν στο γήπεδο και αυτή ήταν η Καβάλα, η οποία στο 38′ με ωραίο γκολ του Βασίλη Παπαδόπουλου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ που ερχόταν με την ψυχολογία στα ύψη μετά την Σαββaτιάτικη νίκη του επί της Ξάνθης, μπήκε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 51ο λεπτό του αγώνα απείλησε με πολύ επικίνδυνο σουτ του Σακόρ.  Οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν συνεχώς τον ρυθμό τους με σκοπό να πετύχουν ένα γκολ και να μην έχουν να ανέβουν έναν «γολγοθά» στη ρεβάνς.

Οι αλλαγές του ΟΦΗ ανέβασαν την απόδοση της ομάδας, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων. Τελικά παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα και έτσι στη ρεβάνς έχει να ανεβεί ενα μικρό… γολγοθά για να προκριθεί.

Για την Καβάλα αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τον Κουτσούμπα που αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο, αν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στο πρωτάθλημα, χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί ο πρώην του Πανθρακικού Γαβριηλίδης και ο πρώην του ΑΟΞ Ορφανίδης. Ο Γαβριηλίδης αντικαστάθηκε στο 56΄από τον Κέθρι και ο Ορφανίδης στο 73′ από έναν άλλον Ξανθιώτη, τον Μελισσόπουλο.