«Τρίζουν τα κόκαλα του Μιχάλη Παρασκευόπουλου με το κατάντημα του Εθνικού που θα είναι σάκος του μποξ»

Ενα άκρως αιχμηρό άρθρο για το νέο πρωτάθλημα της Volley League και την συμμετοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε αυτό, που εφόσον ξεπεράσει τον σκόπελο της ΕΕΑ θα είναι σάκος του μποξ για όλες τις ομάδες, ανήρτησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Φως” ο Θρακιώτης διευθυντής της Στέφανος Λεμονίδης.

Ο Λεμονίδης θεωρείται από πολλούς «πρύτανης της βολεϊκής δημοσιογραφίας», γνωρίζει το ρεπορτάζ όσο ελάχιστοι και αναφέρεται και στο θέμα της αβελτηρίας της ΕΣΑΠ να μην βάλει κλειδαρίθμους (αναλυτικά μπορείτε να το διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ). Ειδικά σε σχέση με την μοναδική εκπρόσωπο του Έβρου και της Θράκης μας στο νέο πρωτάθλημα, αναφέρει:

«(…) Κι ενώ το πρωτάθλημα ξεκινάει το Σαββάτο, ο Ηρακλής και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα περάσουν από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού την Πέμπτη.

Ο πρώτος έχει να αντιμετωπίσει ένα τελεσίδικο χρέος προς τον Πέτρογλου που αναμένεται να τακτοποιηθεί, ενώ ο Εθνικός μπορεί να πάρει το χαρτί συμμετοχής, αλλά στον αγωνιστικό χώρο θα διασυρθεί. Κι αυτό γιατί θα παίξει με παιδιά που θα εκτεθούν και τα περισσότερα δεν θα καθόταν ούτε στον πάγκο του τις καλές εποχές. Ο προπονητής Σάκης Ανδραβίζος θα βασιστεί στους Τσιουτσιουλόυδη, Χατζόπουλο, Χρηστοηλία, Πιτιακούδη, Κοντοστάθη, Κώστα Δαλακούρα και έναν Σέρβο πασαδόρο, που δεν υπήρχε καν στον χάρτη. Πιο τίμιο θα ήταν για τον Εθνικό να μη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, από το να χάνει με μονοψήφια σκορ, αφού μετά δυσκολίας θα ξεπερνά τους 10 πόντους ανά σετ.

Για να καταλάβετε την παρωδία της συμμετοχής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε ένα τύποις επαγγελματικό πρωτάθλημα, να σας πληροφορήσουμε ότι οι άλλες ομάδες ζητούν να γίνεται το ματς τους σε ώρα που να τους επιτρέπει αυθημερόν ταξίδι στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος για διανυκτέρευση.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Μιχάλη Παρασκευόπουλου με το κατάντημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που κάποτε ήταν το καμάρι της Θράκης, έπαιζε σε τελικούς πρωταθλήματος, έφτασε στους “4” της Ευρώπης και τώρα θα είναι σάκος του μποξ. Και τι κάνουν οι εύθικτοι Αλεξανδρουπολίτες που κάποτε φώναζαν μετά από ήττα του Εθνικού “ομάδα μοντέλο, την κάνατε μπουρδέλο”, για να απαντήσει ο αείμνηστος “δικό μου το μοντέλο, δικό μου και το μπουρδέλο”; Μούγκα όλη η πόλη

Τώρα δεν μιλάει κανείς, γιατί όλη η πόλη είναι συνυπεύθυνη. Η πόλη που γνωρίζει βόλεϊ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ελλάδα δεν μπορεί να θρέψει μια ομάδα. Η πόλη που έχει τους περισσότερους προπονητές /ανά κατοίκους σε όλο τον κόσμο. Μόνο που ποτέ δεν θα βρείτε σε μια παρέα περισσότερους από δύο, γιατί ο ένας δεν μιλάει στον άλλον, λες και έχουν να χωρίσουν κάτι σημαντικό. Το προσωπικό τους συμφέρον το βάζουν πάνω από την ομάδα, γι αυτό και φτάσαμε ως εδώ.

Και ποιος θα λογοδοτήσει για το κατάντημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μάλιστα την εποχή που η πόλη γιγαντώνεται οικονομικά και γεωπολιτικά, λόγω της αναβάθμισης του λιμανιού, της παρουσίας των Αμερικανών, τους αγωγούς φυσικού αερίου, των Τούρκων, των Ρουμάνων και των Βούλγαρων τουριστών; Τα χρέη έχουν ονοματεπώνυμα, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έφτασαν τον Εθνικό σε αυτό το χάλι, σε αυτούς που αντιδρούσαν σε οποιαδήποτε προσπάθεια εύρεσης χορηγών, χωρίς κανένας να βάζει το χέρι στην τσέπη.

Η Θράκη κάποτε καμάρωνε για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Ορεστιάδα, με τη δεύτερη να παίζει πλέον στα τοπικά και τον πρώτο να την ακολουθεί κατά βήμα. Θα μιλάμε πλέον για τις πρώην μητροπόλεις του βόλεϊ…

Και τραγική ειρωνεία. Τελευταίος προπονητής του Εθνικού ήταν η μεγαλύτερη μορφή που ανέδειξε το θρακιώτικο, γιατί όχι και το ελληνικό βόλεϊ, ο Θανάσης Μουστακίδης

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ) ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ