Πρώτο επαγγελματικό τέρμα για το «λιοντάρι» Θανάση Γιανναράκη κόντρα στον Βόλο

Το πρώτο του τέρμα σε επαγγελματικό επίπεδο σημείωσε για το κύπελλο ο Κομοτηναίος στόπερ του Πανσερραϊκού Θανάσης Γιανναράκης στο ισόπαλο 1-1 της ομάδα του με τον Βόλο για τον πρωτο αγώνα των δυο ομάδων στις Σέρρες.

Παρόλο που οι δύο ομάδες είχαν διαφορά… τριών κατηγοριών, αυτό κάθε άλλο παρά φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανσερραϊκός, που φέτος αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική (τέταρτη τι τάξει κατηγορία Ελλάδος), αντιμετώπισε τον ΝΠΣ Βόλο ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του φέτος στη Super League. Το τελικό 1-1, μάλλον αδικεί τους γηπεδούχους οι οποίοι προηγηθηκαν στο 70′ με ωραία κεφαλιά του Γιανναράκη που έστειλε την μπαλα στην γωνία του Μελίσσα, κρατώντας το μέχρι το 90′ οταν ισοφαρίστηκαν από τον Τσαούση. Βασικός με τους Σερραιους και ο άλλος Ροδοπίτης του Πανσερραικού ο Χάρης Ψάλτης.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Σερραίου πρώην προπονητή του Πανσερραϊκού, της Εθνικής Ελλάδος, του Ορέστη Ορεστιάδας, ΠΑΟΚ, Ηρακλή και αρκετών άλλων ομάδων, Χρήστου Αρχοντίδη και για αυτό φορούσαν μαυρο περιβραχιόνιο οι παίκτες των Σερρών.

Ο Ξυλαγανιώτης στην καταγωγή 20χρονος (γεννημένος 6/1/1999) στόπερ, αλλα και αμυντικός χαφ, μετά από δυο χρόνια στην ομάδα νέων της Ξάνθης και νωρίτερα των ακαδημιών του Ολυμπιακού και Πανθρακικού, το καλοκαίρι βρέθηκε στις Σέρρες όπου μέχρι στιγμής δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στο πρωτάθλημα σε 6 αγώνες και σκεφτόταν να αποχωρήσει…

Στα δύο του χρόνια στην Ξάνθη, αγωνίστηκε συνολικά σε 56 αγώνες, 29 την πρωτη σεζόν και 27 φέτος. Ήταν μέλος της εθνικής παίδων και της μικτής της ΕΠΣ Θράκης.