Αθλητάμπουρας: Ο ερχομός του Μαρινάκη, η «βόμβα» της ΕΕΑ και το «κλάμα» των Κυκλώπων

ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΛΥ επικίνδυνα η ένταση ενόψει του ντέρμπι της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό. Από τις διαρροές περάσαμε τις τελευταίες ώρες στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις, με αποκορύφωμα όσα είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης για το ιδιοκτησιακό της ομάδας και την περηφάνεια του θρακιώτικου λαού και τις 31 λέξεις με τις οποίες άμεσα απάντησε η ΠΑΕ Ξάνθη, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στέλεχός της που έχει επιφορτιστεί με την διαχείριση του επικοινωνιακού κομματιού της ομάδας.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης λειτουργεί ως «ο άνθρωπος του προέδρου» στον Ολυμπιακό

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Ξάνθης πανέξυπνα θέτει το θέμα «ποιον εκπροσωπεί ο Σάββας Θεοδωρίδης». Οι δηλώσεις του έφτασαν πρώτα στα ερυθρόλευκων αποχρώσεων μίντια και προφανώς ήταν λογικό να γίνουν αμέσως πρώτο θέμα στις περισσότερες αθλητικές ιστοσελίδες, καθότι φέρει τον τίτλο του «επίτιμου προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός». Βαρύγδουπος τίτλος μεν, άτυπος δε. Γιατί όσο και αν ψάξει κάποιος στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το όνομα του Θεοδωρίδη στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας δεν θα το βρει. Ακόμα και αν κάνει αναζήτηση του ονόματος, θα διαπιστώσει ότι έχει πάνω από δυο χρόνια να φιλοξενηθεί δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός με κάποια οποιαδήποτε ιδιότητα στην ομάδα. Και ας είναι ο άνθρωπος που μιλάει σχεδόν μετά από κάθε ματς στην κάμερα της Nova.

Η επίσημη σελίδα της Ξάνθης. Ιδιοκτήτης ο Πανόπουλος και επικαιροποιημένη το τελευταίο δίμηνο. Όσο και αν ψάξεις στην σελίδα του Ολυμπιακού, ιδιότητα του Σάββα Θεοδωρίδη στο παρόν σχήμα της ΠΑΕ του Πειραιά δεν θα βρεις…

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ τέθηκε από τον ίδιο το ερώτημα, αν κάποιος ανατρέξει στην επίσημη σελίδα της Ξάνθης θα διαπιστώσει ότι εκεί αναφέρεται πως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι η Βιαμάρ και ιδιοκτήτης της Βιαμάρ είναι ο Χρήστος Πανόπουλος. Βέβαια, γνωρίζουμε από την ΕΕΑ ότι πιθανότατα να έχουν αλλάξει κάποια από τα ονόματα των εταιρειών του Πανόπουλου στα οποία ανήκουν οι μετοχές της Ξάνθης, αλλά επισήμως η ίδια η ΠΑΕ αναφέρει αυτά που είπαμε. Και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει ξεχαστεί το κείμενο από παλιά, καθώς μέσα σε αυτό αναγράφεται «πως βρίσκεται η Ξάνθη για 31η διαδοχική χρονιά στην μεγάλη κατηγορία». Η 31η χρονιά είναι η τρέχουσα, άρα το κείμενο έχει ανανεωθεί το τελευταίο δίμηνο.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΓΗΚΕ και είπε όσα είπε ο κυρ Σάββας; Γιατί ως άνθρωπος του προέδρου, προφανώς θέλησε και αυτός από την πλευρά του να δημιουργήσει κλίμα. Όπως έκανε άλλωστε το πρωί της Τρίτης και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο άνθρωπος του προέδρου από την πλευρά της Ξάνθης. Απλά, ο Παπατζίμ έχει επίσημη θέση στην ΠΑΕ Ξάνθη, ο κυρ Σάββας όχι – ελλείψει τουλάχιστον νεώτερης ενημέρωσης, την οποία αναμένει και επισήμως η πλευρά των Ξανθιωτών.

* * * * *

ΠΡΙΝ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΒΟΥΝ όλα αυτά, ήδη από την Δευτέρα κυκλοφορεί έντονα η φήμη στην Ξάνθη ότι της αποστολής του Ολυμπιακού στην Θράκη σκοπεύει να ηγηθεί ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία αλλά και πώς θα γίνει αποδεκτός μετά τα τελευταία γεγονότα από τους Ξανθιώτες, δεδομένης και της δικαστικής απόφασης για απαγόρευση ενασχόλισής του με το ποδόσφαιρο. Θα είχε πλάκα πάντως να έρθει για πρώτη φορά φέτος στα Πηγάδια και να του στρώσει το «κόκκινο χαλί» ο ίδιος ο Πανόπουλος.

Λέτε να δούμε ξανά μαζί Πανόπουλο και Μαρινάκη; Η τελευταία φορά ήταν στον τελικό του ΟΑΚΑ το 2015…

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ πάντως, μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει και η επίσκεψη Μαρινάκη στην Κ19 του συλλόγου και οι βολές που εξαπέλυσε εναντίον των έφηβων παικτών της ομάδας, τους οποίους απείλησε ότι θα διώξει από την ομάδα αν δεν ανατρέψουν τα κακά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων. Το πρώτο ματς μετά από αυτές τις «βόμβες» του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός το δίνουν και οι νέοι της ομάδας του Πειραιά στην Ξάνθη.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ είναι από πολύ νωρίς το Σάββατο στα Πηγάδια και όχι μόνο στο βραδινό δίωρο του αγώνα, τον οποίο θα έχει την τύχη να τον απολαύσει ελεύθερα όλη η Ελλάδα καθώς ως γνωστόν η Ξάνθη είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που απέμειναν στην ομπρέλα της ΕΡΤ, έστω και με ψαλίδισμα από την νέα διοίκηση της ΝΔ του ποσού που είχε συμφωνηθεί με τους Συριζαίους.

* * * * *

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ νίκη πέτυχαν την Κυριακή οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Ωστόσο αντί να πανηγυρίζουν την επικράτηση επί των Ελπίδων Αμυνταίου με 36-24, στην παραγματικότητα «κλαίνε», όπως πολύ εύστοχα σχολίασε στην εξειδικευμένη για τα θέματα του αθλήματος ιστοσελίδα greekhandball ο αρκετά έμπειρος αθλητικός συντάκτης Νίκος Δελαγραμμάτικας. Και πως αλλιώς να συμβεί όταν χρειάστηκε να πληρώσουν 252 ευρώ και 50 λεπτά για τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα με το Αμύνταιο ενώ και οι φιλοξενούμενοι κατέβαλλαν 110 ευρώ, για τον ίδιο λόγο. Και αυτά, παρόλο που ο διαιτητής Τζαφερόπουλος από το Διδυμότειχο δέχθηκε να πάρει μόνο τα δύο πέμπτα της προβλεπόμενης για τη μετακίνηση του αποζημίωσης, με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά το συνολικό κόστος της διαιτησίας.

Ελάχιστος κόσμος στην εξέδρα στην πρώτη φετινή νίκη των Κυκλώπων με αποτέλεσμα το σωματείο να μπει μεσα εξαιτίας των διαιτητικών εξόδων και να επιστρέφει το ερώτημα: άξιζε τελικά η δήλωση συμμετοχής στην Α2 Ανδρών;

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ οι εισπράξεις του αγώνα κινήθηκαν μόλις στα 120 ευρώ. Κόπηκαν μόλις 40 εισιτήρια, προς 3 ευρώ το ένα. Στο γήπεδο πέρασαν και 155 κάτοχοι διαρκείας, αλλά, με τα 1.550 ευρώ που έδωσαν για όλη τη σεζόν (δηλαδή, ουσιαστικά, ένα ευρώ το παιχνίδι), θα καλυφθεί μόνο ένα ελάχιστο μέρος των συνολικά οκτώ μετακινήσεων των Κυκλώπων.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η «ζητιανιά» προς τον νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη δεν έπιασε τόπο ή δεν υπολογίστηκαν καλά όλα τα έξοδα, γιατί πριν γίνει αποδεκτή η πρόσκληση για άνοδο στην Α2 Ανδρών οι ιθύνοντες των Κυκλώπων επισκέφθηκαν τον νέο δήμαρχο και σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, απέσπασαν δεσμεύσεις για βοήθεια. Αλλά είναι προφανές ότι αν και υποχρέωση των Δήμων να βοηθούν ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, δεν μπορεί το μόνο έσοδο να προέρχεται από εκεί. Πρέπει και η πόλη, είτε λέγεται φίλαθλος κόσμος είτε επιχειρηματίες, να αποφασίσουν αν θεωρούν σωστό να υπάρχουν ομάδες στις μεγάλες κατηγορίες όλων των αθλημάτων. Είτε λέγονται Κύκλωπες και χάντμπολ είτε Εθνικός και βόλεϊ είτε Αλεξανδρούπολη ή Ένωση ή ό,τι άλλο θέλετε στο ποδόσφαιρο, η προσπάθεια του οποίου για την ώρα και κόντρα σε όσα λέγονταν και γράφονταν, δείχνει να συγκεντρώνει την μεγαλύτερη υποστήριξη στην παρούσα φάση από την τοπική κοινωνία.

* * * * *

ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΛΟΙ πάντως υπάρχουν κάποιοι λίγοι που ζουν και αναπνέουν απλά για να βρίζουν εμένα και όποιον ασκεί κριτική και όλοι οι υπόλοιποι που περιμένουν να δουν την περίφημη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού το απόγευμα της Πέμπτης σχετικά με την συμμετοχή ή όχι της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Volley League. Πάντως ενόψει της έναρξης και παρά το πρωτότυπο του πράγματος ο Εθνικός να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της πρεμιέρας του Σαββατοκύριακου τόσο στην Α1 Ανδρών της επαγγελματικής ΕΣΑΠ όσο και στην Β΄Εθνική που διοργανώνει η ΕΣΠΕΘΡ, τις τελευταίες μέρες στην Αλεξανδρούπολη μαζεύτηκαν κάποιοι παίκτες για προπονήσεις, ενώ την περασμένη εβδομάδα δηλώθηκε 12άδα χωρίς πάντως το ρόστερ να έχει ανακοινωθεί επισήμως.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΣΑΔΟΡΟΥ ήρθε ένας Σέρβος ονόματι Λιουμπλισιάβλιεβιτς που ήδη από κάποιους που τον ειδαν έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «καρπουζοπεταχτής», καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα Κασαμπαλή ή έστω Βλαχόπουλο, πόσω μάλλον Σιδηρόπουλο ή πολύ περισσότερο Μουστακίδη. Ωστόσο για να μπορέσει να παίξει το Σάββατο θα πρέπει να πληρωθεί το τράνσφερ του, αφού είναι διεθνής μεταγραφή και αυτό απαιτεί κάποιες χιλιάδες ευρώ. Πέραν αυτού, έχει εμφανιστεί και το ζήτημα με το καρτελίνο και δυο πιτσιρικάδες που για καλή τύχη του Εθνικού ήταν πέρυσι στην ομάδα και αγωνίστηκαν έστω και για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να κατοχυρωθεί η συμμετοχή τους, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν πληρωθούν κάποια «τροφεία» στην ομάδα που τους ανέδειξε που εν προκειμένω είναι η Ορεστιάδα. Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν την Παρασκευή, αφού πρώτα βγει η απόφαση της ΕΕΑ και με την προϋπόθεση πάντα ότι θα είναι θετική για τον Εθνικό.

H EEA συνεδριάζει την Πέμπτη αλλά ακόμα και αν αδειοδοτήσει τον Εθνικό, τα προβλήματα δεν θα σταματήσουν για την ομάδα του Έβρου! Αντιθέτως, ένας νέος αγώνας δρόμου μόλις θα ξεκινά…

ΚΟΙΝΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ αν πάρει την άδεια ο Εθνικός (που όλα δείχνουν ότι θα την πάρει), το τρέξιμο δεν θα σταματήσει. Γιατί μπορεί να διαθέτει παίκτες για προπονήσεις ο Εθνικός, αλλά αν δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα και δεν εμφανίσει τουλάχιστον επτά στο ρόστερ του με συμμετοχή στην Α1 ή άλλη επαγγελματική λίγκα την τελευταία τριετία, θα κινδυνεύσει η όποια θετική απόφαση της ΕΕΑ να μην έχει αντίκρυσμα.

ΑΛΛΑ ΑΣ ΒΓΕΙ πρώτα η απόφαση, γιατί ως γνωστόν άδεια δεν είναι μόνον ο Εθνικός που δεν έχει πάρει αλλά και ο Ηρακλής και ο ΟΦΗ και ο Παμβοχαϊκός. Η ίδια η ΕΣΑΠ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για τυπικά προβλήματα, αλλά αν δεν δοθεί άδεια γιοκ η πρεμιέρα. Και το ζήτημα μπορεί να προκύψει από το πουθενά έτσι που το κατάφεραν να μείνουν οι αδειοδοτήσεις των μισών ομάδων του πρωταθλήματος την τελευταία στιγμή. Ποιος για παράδειγμα αποκλείει να γίνει κανά τηλεφώνημα για βόμβα (λέμε τώρα, από τις γνωστές φάρσες που συχνά γίνονται) με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση και να πάει πχ για την άλλη εβδομάδα; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνει «μπαμ» για να μπει «μπουρλότο», που έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αν και «μπαμ» να θυμηθείτε ότι θα κάνει και η αδειοδότηση του Εθνικού γιατί θα είναι ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στην αντίστοιχη Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ που άναψε κόκκινο φως στους Αλεξανδρουπολίτες και ποτέ δεν το έκανε πράσινο…

Ο Αθλητάμπουρας