Κύπελλο Ελλάδος: Διπλό ημίχρονο, άσσος τελικό και ήττα – σοκ του ΑΟΞ με ανατροπή από τον Απόλλωνα στην Λάρισα (+video)

Μια ακόμη ήττα, την τρίτη συνεχόμενη μετά τις δυο για το πρωτάθλημα, γνώρισε η Ξάνθη στο γήπεδο της Φιλιππούπολης για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα αυτή τη φορά από ομάδα μικρότερης κατηγορίας, τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο ΑΟΞ ηττήθηκε με 2-1 αν και προηγήθηκε στο σκορ και προβληματίζει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, το συγκρότημα του Άριαν Μπελά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Λισγάρα (45′), κατάφερε να πετύχει μία εντυπωσιακή ανατροπή με τους Ναζίμ (50′) και Μπρέμπο (83′) και να πηγαίνει στην Ξάνθη για τον επαναληπτικό έχοντας τον πρώτο λόγο.

Η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν στο 9′ ο Μπαριέντος με κάθετη βρήκε τον Ρενέλα μέσα στην περιοχή κι αριστερά, ο τελευταίος έκανε το σουτ με τον Γκέκα να αποκρούει στη γωνιά του.

Με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να χτυπήσει με αντεπιθέσεις στην πίεση της Ξάνθης και τον Χατζή να απειλεί στο 13′ όταν το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στην αγκαλιά του Γκονζάλες.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 28′ με το σουτ του Σκούπρα να μπλοκάρεται από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ενώ ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει, όταν ο Ντουρίτσκοβιτς δοκίμασε το σουτ με τον Γκέκα να μπλοκάρει.

Η μεγαλύτερη στιγμή πάντως έως εκείνο το σημείο ανήκε στον Απόλλωνα, όταν ο Λίταινας στο 31′ έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γκουστάβο που με σουτ τροφοδότησε τον Μπαστακό, αλλά από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Γκονζάλες.

Η απάντηση δόθηκε στο 33′ με τον Πολέτο να χάνει τεράστια ευκαιρία, όταν ο πρώην παίκτες του Απόλλωνα με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία του Γκέκα.

Ενώ ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού χρειάστηκε ξανά στο 37ο λεπτό, όταν το μακρινό σουτ του Μουλέν, ανάγκασε τον τερματοφύλακα να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τελικά, η Ξάνθη κατάφερε να προηγηθεί στο παιχνίδι στο 45′ όταν μετά από φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς από δεξιά, ο Λισγάρας στην «καρδιά» της περιοχής του Απόλλωνα με καρφωτή κεφαλιά νίκησε αμυντικούς και Γκέκα για το 0-1, σκορ που έστειλε και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να απειλεί ξανά, όταν στο 47′ ο Μπαριέντος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, με τον Γκέκα όμως να τον νικά και να μπλοκάρει.

Και τον Απόλλωνα όμως να ισοφαρίζει δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 50′ ο Γκουστάβο Μπαλοτέλι έκανε την γλυκιά σέντρα από αριστερά, εκεί όπου στο δεύτερο δοκάρι ο Ναζίμ με κεφαλιά έκανε το 1-1. Η Ξάνθη όμως απείλησε στο 62′ όταν ο Μπαριέντος έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Ντουρίτσκοβιτς με προβολή να αστοχεί.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού η Ξάνθη έγινε καταιγιστική. Στο 67′ ο Εντουάρντο έκανε το σουτ με το αριστερό, μετά τις αποτυχημένες απόπειρες των Ρενέλα και Μπαριέντος με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία ο Μουλέν έκανε το σουτ με το δεξί και με το εξωτερικό φάλτσο, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκέκα. Για να απειλήσει ξανά στο 70′ με τον Εντουάρντο να δοκιμάζει σουτ με τη μία από ύψος του πέναλτι χωρίς όμως να είναι εύστοχος.

Η απάντηση των «κυανόλευκων» ήρθε στο 71′ ο Νύκταρης βρήκε τον Σιφναίο κι αυτός δοκίμασε το συρτό σουτ, με τη μπάλα όμως να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

Στο ροντέο της Φιλιππούπολης η Ξάνθη στο 79′ είχε δοκάρι όταν ο Γκαργκαλατζίδης έκανε το πλασέ, με τον Γκέκα να βρίσκει τη μπάλα κι αυτή να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του.

Κόντρα στον αγώνα ο Απόλλωνας στο 83′ μετά από σέντρα του Σκούπρα από δεξιά, ο Μπρέμπος απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του και με πλασέ έκανε το 2-1. Ενώ ο σκόρερ στο 84′ δοκίμασε νέο σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ξάνθη έψαξε την ισοφάριση πιέζοντας τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρας, Μπαλοτέλι (64′ Νύκταρης), Μπαστακός (64′ Σιφναίος), Λίταινας (75′ Νούσιος), Μπιμπάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονζάλες, Πολέτο (58′ Μασάδο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα (46′ Λεωντσάκος), Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73′ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς, Ντίρεσταμ.