Βαρούχας και Κάκος: «Δεν δόθηκαν δυο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης και μια κόκκινη σε παίκτη του ΟΦΗ»

Πολλά λάθη είχε η διαιτησία του Βάτσιου στην αναμέτρηση της Ξάνθης στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, όπως επισημανε ο τηλεκριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ αλλά και ο Τάσος Κάκος στο Total Football του Open.

Ο πρώτος αν και έκρινε ότι ορθά δεν μέτρησε ένα γκολ της Ξάνθης στις αρχές του αγώνα και ότι ορθά δόθηκε το πέναλτι στο χέρι του Κοβάσεβιτς, καθώς μπορεί να μην υπήρχε πρόθεση αλλά στο τειχος ο αγκωνας έπρεπε να εφάπτεται με το σώμα και όχι να βρίσκεται στο κεφάλι (το πέναλτι αυτό το έπιασε ο Αμπαντ), στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν δόθηκαν δυο πέναλτι στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα στο μαρκάρισμα εντός περιοχης του Κοροβεση «ο παίκτης του ΟΦΗ βρισκει αντιπαλο, ηταν πεναλτι δεν δοθηκε», σχολίασε ο Βαρούχας. Και πρόσθεσε: «Ο Κοροβεσης ειχε κάρτα, θα έβλεπε δεύτερη κίτρινη, άρα κοκκινη. Ο παικτης της Ξανθης ειχε επίσης καρτα, θα πηγαινε σπιτι του αν διαμαρτυρονταν και για αυτό προφανώς δεν διαμαρτυρήθηκε».

Συνεπώς θα ήταν φάση που θα άλλαζε άρδην τις ισορροπίες. Και όχι μόνο αυτό. Λίγο αργότερα, υπάρχει δεύτερο πέναλτι που δεν δίνεται στην Ξάνθη σε χέρι αμυντικού και ενώ ακόμα εννοείται το σκορ είναι εύθραυστο.

Επιπλέον ο Βαρούχας συμφώνησε με τις διαμαρτυρίες του Γιάννη παπαδημητρίου για τις λίγες καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής αν και διέκοψε πολλές φορές τον αγώνα με το VAR. Μόνο στην φάση του πέναλτι η παράβαση έγινε στο 18’33” και η εκτέλεση στο 22ο λεπτό ενώ κρατήθηκε στο πρώτο ημίχρονο μόνο ένα λεπτό καθυστέρηση.

Αναφορικά με τον Κάκο, επίσης αρχικά συμφώνησε ότι σωστά δόθηκε πέναλτι στον ΟΦΗ και μάλιστα σχολίασε ότι παρόλο που ο VAR διαφώνησε και τον κάλεσε να δει την φάση, εκείνος ορθά επέμεινε στην αρχική του απόφαση. Ωστόσο στην εξέλιξη η διαιτησία του Βάτσιου δεν είχε ανάλογη απόδοση, εκτίμησε ο Κάκος.

Για τις επόμαχες φάσεις που ζητά πέναλτι η Ξάνθη, Ο Κάκος συμφώνησε με τον… Βαρούχα. «Είναι ξεκάθαρες περιπτώσεις πέναλτι και οι δύο. Η πρώτη είναι πέναλτι και αποβολή με δεύτερη κίτρινη μάλιστα, που δεν δοθηκε. Στην περίπτωση αυτή το VAR τον βοήθησε, πήγε, το ειδε αλλά ο διαιτητής λαμθασμένα επέμεινε στην αρχική του απόφαση. Ξεκάθαρο είναι και το δεύτερο πέναλτι που δεν δοθηκε υπέρ Ξάνθης, αφού το χέρι ειναι σε αφυσικη θεση και προεκτεινει το σωμα».

Ο Τάσος Κάκος κατέληξε: «Είναι και ξεκαθαρες φάσεις δυστυχώς. Σε αυτήν την δεύτερη αίσθηση προκαλεί ότι ο VAR δεν συμμετειχε. Μαλλον επειδή στις δυο προηγούμενες περιπτώσεις που είπε στον διαιτητή, δεν εισακούστηκε σε καμία η απόφασή του και ο διαιτητής επέμεινε στις αρχικές του αποφάσεις (την πρώτη φορά ορθά και την δεύτερη λανθασμένα), προφανώς αποφάσισε να μην του ξαναπει»…