Οι έξι θρακιώτες προπονητές που δεν πρόλαβαν φέτος να κάνουν παρέλαση

Η μεγάλη επέτειος της 28ης Οκτωβρίου παραδοσιακά συνοδεύεται στα αθλητικά μέσα και από ρεπορτάζ για τους προπονητές που… δεν πρόλαβαν να κάνουν παρέλαση, κατά το γνωστό δημοσιογραφικό κλισέ.

Φέτος το συχνό αυτό φαινόμενο πάντως είναι αρκετά περιορισμένο στην περιοχή μας κυρίως όμως λόγω της καθυστερημένης έναρξης των πρωταθλημάτων. Φτάσαμε Οκτώβρη για να παιχτούν οι πρώτες αγωνιστικές σε Ροδόπη και Έβρο και μόλις μια αποχώρηση είχαμε, την περασμένη εβδομάδα, αυτήν του «Ολλανδού» Πασχάλη Καζαντζή που ήδη αποχώρησε από τον πάγκο του Ιπποκράτη και αντικαταστάθηκε από τον βοηθό του μέχρι τότε Λεωνίδα Ευφραιμίδη. Στην ΕΠΣ Θράκης δεν είχαμε καμία αποχώρηση προπονητή ακόμα, ούτε στην ΕΠΣ Ξάνθης, παρόλο που εκεί τα πρωταθλήματα έχουν προχωρήσει συγκριτικά με τους άλλους δυο νομούς της Θράκης.

Στα εθνικά πρωταθλήματα, ξεκινώντας από την κατώτερη προς την ανώτερη κατηγορία, στην Γ’ Εθνική είχαμε επίσης την περασμένη εβδομάδα την σημαντική αποχώρηση του Νίκου Νεντίδη από τον πάγκο του Πανσερραϊκού και την αντικατάστασή του από τον Άγγελο Διγκόζη. Με τον Νεντίδη στον πάγκο, που πέρασε σαν βοηθός και από τον ΑΟΞ, ο Πανσερραϊκός απέκλεισε τον Ορφέα Ξάνθης και έφτασε μάλιστα μέχρι την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ στο πρωτάθλημα νίκησε και τις τρεις ομάδες της Ξάνθης, τον Ζυγό και τον Ορφέα στην Θράκη και το Άβατο στις Σέρρες. Πάντως η Διγκόζης, που έχει παρελθόν ως παίκτης στον ΑΟΞ και ως προπονητής στον Πανθρακικό, δεν ξεκίνησε με το δεξί αφού το Σάββατο ο Πανσερραϊκός έμεινε στο μηδέν στην Αλεξανδρούπολη με την τοπική Ένωση.

Άλλη μια αποχώρηση προπονητή είχαμε στην Γ’ Εθνική, τουλάχιστον στον Α’ Όμιλο που μας ενδιαφέρει. Ο λογος για τον Ηλια Στογιάννη του Κιλκισιακού που έφυγε από την ομάδα μετά την ήττα από τον Ηρακλή Ζυγού. Το αμέσως πιο πάνω πρωτάθλημα, αυτό της Fotball League, επίσης δεν έχει προχωρήσει πολύ, όπως άλλωστε και η Super League 2 όπου είχαμε ωστόσο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος την παραίτηση του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κώστα Ανυφαντάκη, πρώην προπονητή του Πανθρακικού, αν και πιο πριν είχε φημολογηθεί η επιστροφή για πέμπτη φορά του Κώστα Βασιλακάκη.

Οσο για το μεγάλο πρωτάθλημα, την Super League; Η τελευταία αλλαγή ήταν την περασμένη εβδομάδα η αντικατάσταση στον πάγκο της Λαμίας του πρώην παίκτη του ΑΟΞ Σωτήρη Αντωνίου από τον πρώην προπονητή του Πανθρακικού Άκη Μάντζιο, ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν στον Πανιώνιο όπου πλέον συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία ο Νίκι Παπαβασιλείου. Πιο πριν είχε αποχωρήσει ο επίσης πρώην του Πανθρακικού Σάββας Παντελίδης από τον Άρη, στον οποίο ήρθε ο γερμανός Μίχαελ Ενινγκ. Με προπονητή τον πρώην της Ξάνθης Νίκο Κωστένογλου πορεύεται η ΑΕΚ μετά την απόλυση του Πορτογάλου Μιγκελ Καρντόσο, ενώ ο πρώτος που έφυγε στην σεζόν πριν καλά καλά ξεκινήσει προετοιμασία ήταν ο πρώην της Ξάνθης Ραζβάν Λουτέσκου, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει πλέον ως προπονητή τον Αμπελ Φερέιρα.

Ο επίσης πρώην της Ξάνθης Νίκος Παπαδόπουλος παρά τα όσα γράφτηκαν κατά καιρούς συνεχίζει στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κινδύνευσε να χάσει την παρελαση γιατί δεν έκλεισε σε κάποια ομάδα, μετά την περσινή περιπέτειά του με την ΑΕΚ, αν και συζήτησε δύο φορές με τον Άρη για να αναλάβει στην θέση του Παντελίδη χωρίς να συμφωνήσει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταξιδέψει σε αραβικές χώρες εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει εκεί την προπονητική του καριέρα…