Μεταγραφή – έκπληξη στη Νότια Αφρική για πρώην αρχηγό του Πανθρακικού

Ο Γιάννης Ποτουρίδης, πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, του ΟΦΗ αλλά και του Πανθρακικού, του οποίου έχει φορέσει και το περιβραχιόνιο, πήρε μεταγραφή στην Cape Town City της Νότιας Αφρικής, με προπονητή τον Μπένι Μακάρθι.

Πρόκειται ασφαλώς για μια μεταγραφή – έκπληξη. Ο 27χρονος αμυντικός, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνιζόταν στον ΟΦΗ, υπέγραψε στην Cape Town City της Νότιας Αφρικής! Μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα 28/10, ανήμερα της εθνικής επετείου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις.

Προπονητής όπως προαναφέρθηκε είναι ο 41χρονος πια Μπένι Μακάρθι, άλλοτε φορ του Άγιαξ, της Θέλτα και της Πόρτο. Η Cape Town City βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας του εθνικού πρωταθλήματος της Νότιας Αφρικής ύστερα από εννέα παιχνίδια, με απολογισμό 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ποτουρίδης έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ολυμπιακό, Πλατανιά, Νοβάρα, Πανθρακικό, ΑΕΛ και εσχάτως ήταν στον ΟΦΗ, με τον οποίο τη σεζόν 2018-2019 στη Super League έκανε 23 συμμετοχές.

Στον Πανθρακικό έμεινε δύο σεζόν από το 2014 ως το 2016 και είχε 62 συμμετοχές και δύο γκολ, τις περισσότερες που είχε με οποιαδήποτε ομάδα στην Super League. Με τη φανέλα του Πανθρακικού αγωνίστηκε σε 5.320 λεπτά, ενώ για παράδειγμα με του ΟΦΗ σε 5.162′ .