ΕΠΣ Έβρου: Πέντε γκολ, τρία πέναλτι και δυο δοκάρια στο παραδοσιακό ντέρμπι Ορέστης-Εθνικός

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο πρωταθλητής Ορέστης Ορεστιάδας κάνοντας περίπατο στο μεγάλο ντέρμπι του Έβρου απέναντι στον ανανεωμένο φέτος Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 4-1, σημειώνοντας μάλιστα όλα του τα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτη ήταν η δεύτερη νίκη επί του μεγάλου του αντιπαλου μέσα σε ένα δίμηνο, αφού είχε προηγηθεί και η επικράτηση στο Σουπερ Καπ.

Ο Εθνικός μπήκε πολύ καλά στον αγώνα στο πρώτο τέταρτο, έχοντας δυο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλα δεχτηκε σε πέντε λεπτά τρια γκολ. Ο Ορέστης άνοιξε το σκορ στο 17′ με το πρωτο γκολ του Δημήτρη Τσομπανούδη ή Τσιρίλο με την φανέλα των Ορεστιαδιτών από λάθος του τερμάτοφύλακα. Κάπου εκεί ξεκίνησε το επιθετικό κρεσέντο του Ερρίκου Μπακογιάννη που πέτυχε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χατ τρικ. Στο 19΄ με κεφαλιά στο 22΄ με προβολή μετά από το άστοχο πέναλτι του Τσιρίλο και στο 45΄με πέναλτι κάνοντας το 4-0 από το ημιχρονο.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, έχασε ένα πέναλτι στο 47′ με την μπαλα να καταλήγει στην οριζόντιο δοκό του Γαλλή, όπως στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στο 52′ το σουτ του Βλάχου για τον Ορέστη. Ο Εθνικός πίεσε, είχε καλές ευκαιρίες τις οποίες εξουδετέρωσε ο Κώστας Γαλλής, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει στο 73΄το γκολ της τιμής με τον Σιδηρόπουλο.

Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η χρησιμοποίηση πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών τόσο από τον Ορέστη του Πάνου Μυλωνά όσο και από τον Εθνικό του Σάκη Παπαράδη. Η διαιτησία των Σουβαρά, Κεσσούδη και Χρηστίδου ήταν άριστη και σωστά δόθηκαν τα τρία πέναλτι (φώτο Ορέστης Ορεστιάδας).