Κακή εμφάνιση από την Ξάνθη στην Κρήτη και προσπέρασμά της από τον ΟΦΗ στην βαθμολογία

Την τρίτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η Ξάνθη μετά από μια μάλλον κακή εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Κρήτη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε κάπως δυναμικά το παιχνίδι.Με σκόρερ τους Φιγκεϊρέδο και Σεμέντο ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 της Ξάνθης, πέτυχε την τέταρτη εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια και προσπέρασε την ομάδα του ΑΟΞ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας

Στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” αναμετρήθηκαν δύο ομάδες της περιφέρειας που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, αλλά μόνο μία έφυγε με χαμόγελα και αυτή ήταν ο ΟΦΗ, που κυνηγάει πια το «στοιχειωμένο» ρεκόρ από την τελευταία σεζόν του Ευγένιου Γκέραρντ στην ομάδα. Ήταν το 1999, όταν ο ΟΦΗ ξεκινούσε με 5 στα 5 στο γήπεδο του! 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με την Ξάνθη να επιβεβαιώνει για άλλο ένα παιχνίδι την εξαιρετική της αμυντική λειτουργία και να ξεκινά πιο δυναμικά. Ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε κάποιες ουσιωδεις φάσεις να πετύχει γκολ, με κορυφαία στιγμή αυτή του 22ου λεπτού όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κοβάτσεβιτς που ήταν στο τείχος σε εκτέλεση φάουλ του Ναμπί. Ο Αριστείδης Βάτσιος αφού είδε τη φάση στο VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Άμπαντ απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Ναμπί πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

Η κρητική ομάδα είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Στο 13′ η κεφαλιά του Νέιρα πέρασε άουτ και στο 43′ ο Τσιλιανίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Άμπαντ έδιωξε εντυπωσιακά. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Ναμπί λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ του πρωταθλήματος, καθώς βλέποντας τον Άμπαντ μακριά από τα δοκάρια του επιχείρησε την μακρινή λόμπα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης πρόλαβε να αποκρούσει.

Και ενώ το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, το δεύτερο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Το «κοφτερό» μυαλό του Ναμπί έδωσε την ευκαιρία στον Φιγκεϊρέδο με την ωραία κίνηση που έκανε, να αποφύγει τον Λισγάρα και να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Άμπαντ. Αυτό ήταν το 2ο γκολ στο πρωτάθλημα για τον 23χρονο επιθετικό και ήταν εξαιτεικά όμορφο τέρμα τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση.

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 52′, ο Φιγκεϊρέδο απείλησε και πάλι. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στον Λισγάρα και έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Άμπατ.  Το ματς κύλαγε ήρεμα με τον ΟΦΗ να έχει αρκετές τελικές χωρίς στόχο και την Ξάνθη να μην καταφέρνει να δημιουργήσει παιχνίδι μέχρι που στο 78ο λεπτό η Ξάνθη έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Σωτηρίου απομάκρυνε λανθασμένα πάνω στον Στάρτζεον, αλλά ο ακραίος παίκτης της Ξάνθης δεν εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποφύγει τον Κοροβέση και χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία της ακριτικής ομάδας στο παιχνίδι. Στο σημείο εκείνο ζητήθηκε μάλιστα πέναλτι αλλά ο διαιτητής με την βοήθεια και του VAR έδειξε πέναλτι.

Κι ενώ η Ξάνθη πίεζε για την ισοφάριση, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νέιρα πάσαρε υπέροχα για τον Σεμέδο και ο Πορτογάλος μπήκε στην  περιοχή και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Άμπαντ για να σφραγίσει τη νίκη του ΟΦΗ. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν, αλλά η κεφαλιά του Ρενέλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου. Αυτή ήταν μόλις η 2η νίκη του ΟΦΗ στα οκτώ τελευταία ματς, απέναντι στην Ξάνθη. Η προηγούμενη ήταν στις 6 Απριλίου 2014 όταν οι Κρητικοί είχαν κερδίσει με 3-2.

Πλέον η Ξάνθη περιμένει τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής για να δει σε ποια βαθμολογική θέση θα βρίσκεται ενόψει του ματς του άλλου Σαββάτου, όταν θα φιλοξενήσει στα Πηγάδια τον Ολυμπιακό.

ΟΦΗ: Σωτήριου, Μπραόυν (66’Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71′ Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο (81′ Βαζ)
ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Φασίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κοβάτσεβιτς (55′ Μουλέν), Τερκί, Εντουάρντο (55′ Μπαριέντος), Στούρτζεον, Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71′ Ρενέλα).