Α2 Ανδρών: Ματσάρα που κρίθηκε στην… παράταση του τάι μπρέικ το θρακιώτικο ντέρμπι Ερμογένη – Άθλου

Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι δυόμισι ωρών ο Ερμογένης Ξάνθης κατάφερε να υποτάξει με 3-2 σετ και 18-16 στο τάι μπρέικ τον Άθλο Ορεστιάδας, στο πρώτο θρακιώτικο ντέρμπι της σεζόν για την Α2 Βόλεϊ Ανδρών.

Οι παίκτες του (εορτάζοντα) Δημήτρη Παρασκευόπουλου με φόρα από την ιστορική πρώτη νίκη τους την περασμένη εβδομάδα, κατάφεραν να κατακτήσουν τα δυο πρώτα σετ, να εξασφαλίσουν βαθμό και να βάλουν ισχυρές βάσεις ακόμα και για το τρίποντο.

Κάπου εκεί ωστόσο κύπνησαν οι Ορεστιαδίτες και κατάφεραν να ισχοφαρίσουν τον αγώνα και να στείλουν το ματς στο τάι μπρέικ, αφού προηγουμένως στο τέταρτο σετ είχαμε ένα γκραν γκινιολ παιχνίδι που κρίθηκε στους 26 πόντους. Κάπως έτσι εξασφάλισε και ο Άθλος τον πρώτο φετινό του πόντο και οδηγηθηκαμε στο τάι μπρέικ.

Εκεί οι Ξανθιώτες στάθηκαν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και με 18-16 πήραν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, αν και νεοφώτιστοι, σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα σετ: 25-22, 25-17, 18-25, 24-26, 18-16.

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παρασκευόπουλος) : Ματθαίος, Άρμπυρος, Τσατσούλας, Μετγιάζης, Μπανιώτης, Λαντζουράκης, Παυλίδης, Τερζόγλου, Χατζίδης(λ), Βογιατζής, Ανδρεάδης, Νιακόπουλος(λ), Ζούγρης, Σκαρλατίδης Ν.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Τσιακμακης) : Καρδαμανίδης, Αρχοντούδης(λ), Καρράς(λ), Ράπτης, Χατζημαρινάκης, Μαρκίδης, Καραβατζής, Σκαρλατίδης Γ., Γραμματικάκης, Τριανταφυλλίδης, Τσολακίδης, Ουζουνίδης

Φωτογραφία από Ξάνθη Sport.