Έκκληση για βοήθεια σε Αλεξανδρουπολίτη που χρειάζεται αιμοπετάλια

Στο πλευρό ενός συμπολίτη μας που μας χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή, καλούμαστε να συνδράμουμε όλοι όσοι έχουμε τη δυνατότητα να το πράξουμε.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος νοσηλεύεται στο ΠΓΝΑ δίνει μάχη για την ζωή του και έχει μεγάλη ανάγκη από αιμοπετάλια ομάδας αιματος 0+ & 0-.

Η προσφορά θα πρέπει να γίνει από άντρα 18 – 55 ετών που να έχει δώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του αίμα, να μην εχει ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγη την τελευταία εβδομάδα.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 6945437295 κος Τσουκνάδης Αλέξανδρος ή στα 2551352002 & 2551352005

Ποιοι μπορούν να δώσουν αιμοπετάλια και κάθε πόσο;

Ένας υγιής ενήλικας από 18 έως 55 ετών και με βάρος άνω των 50kg μπορεί να γίνει δότης αιμοπεταλίων.

Επιπροσθέτως, χρειάζεται:

αριθμός αιμοπεταλίων > 140.000/μl
να μην έχει λάβει αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα τις τελευταίες 10 ημέρες
να έχει προηγηθεί μία αιμοδοσία
να έχει περάσει από ιατρική αξιολόγηση, λήψη ιστορικού, και εργαστηριακό έλεγχο (ΗΒV, HCV, HIV, HTLV, RPR , Γενική Αίματος & Ομάδα αίματος).

Ο δότης αιμοπεταλίων μπορεί να είναι παράλληλα και αιμοδότης αν τηρούνται τα μεσοδιαστήματα ασφαλείας που είναι 5 ημέρες από αιμοπετάλια σε αίμα και αντίστροφα, 1 μήνας από αιμοπετάλια σε αιμοπετάλια και 3-6 μήνες από αίμα σε αίμα ανάλογα με τον αιματοκρίτη και το φύλο του δότη.

Πηγή: https://www.e-evros.gr