Super League: H αρνητική πορεία μετά τα περσινά διαδοχικά ματς της Ξάνθης με Άρη στα Πηγάδια και ΟΦΗ στην Κρήτη

Η Ξάνθη έχει κάνει πορεία Ευρώπης στο πρώτο ένα τέταρτο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε προβληματισμό η εμφάνιση και η ήττα από τον Άρη στα Πηγάδια την Κυριακή.

Ο ΑΟΞ βέβαια παραμένει στα υψηλά στρώματα κατέχοντας την 3η θέση με 15 βαθμούς σε επτά αγωνιστικές, ωστόσο και πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι που ειχε γίνει μάλιστα πιο μετά, την αναβληθείσα 15η αγωνιστική στις 31 Ιανουαρίου, η Ξάνθη είχε κάνει πορεία Ευρώπης και μετά ξεκίνησε η κατηφόρα σε αντίθεση με τον Άρη που τότε είχε υπ’ ατμόν τον Σάββα Παντελίδη αλλά κατέληξε να κάνει πορεία Ευρώπης.

Για την ακρίβεια, σε σχέση με την Ξάνθη το αμέσως επόμενο παιχνίδι ήταν όπως και φέτος στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, με τον ΑΟΞ να αποσπά ισοπαλία χωρίς τέρματα για την 19η αγωνιστική. Ακολούθησαν κατά σειρά η εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Λαμία, η νεα ισοπαλία 1-1 με την ΑΕΛ στον κάμπο, η εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό με 1-0, το 0-0 με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, το νέο 0-0 με τον Αστέρα στην Ξάνθη, η ήττα με 1-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, η ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 στα «ασπρόμαυρα» σε εκείνο το ματς Πηγάδια, η επίσης εντός έδρας ήττα με 3-1 από την ΑΕΚ και το 4-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Όλα εκείνα τα αποτελέσματα είχαν φέρει τον ΑΟΞ ένα βήμα πριν τον κίνδυνο του υποβιβασμού μέσω μπαράζ, ωστόσο για την 29η προτελευταία αγωνιστική η Ξάνθη νίκησε με 2-1 τον ήδη υποβιβασμένο Απόλλωνα Σμύρνης και εξασφάλισε την παραμονή της για 31η σεζόν στην Α’ Εθνική παρά την βαριά ήττα με 7-2 την τελευταία αγωνιστική στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Στα Πηγάδια θέλουν η περσινή κακή πορεία, μετά το ματς με τον Αρη στα Πηγάδια, παρόλο που δεν συνοδεύτηκε από ήττες εκτός προγράμματος, να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Διευκρινιζουν ότι αν στραβώσουν ένα – δυο αποτελέσματα, είναι εύκολο μια πορεία Ευρώπης να μετατραπεί σε πορεία αποφυγής υποβιβασμού.

Για αυτό, με δεδομένη την περσινή εμπειρία, ο κόσμος της Ξάνθης αναμένει οι φύλακες να έχουν γνώση και αρχής γενομένης από την Κρήτη και το ματς με τον ΟΦΗ να φροντίσουν ώστε να μην υπάρξουν φέτος οι περσινές περιπέτειες…