Volley League: Πήγε να κάνει το «μπαμ» με Τζιουμάκα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Το μεγάλο «μπαμ» με τον διεθνή διαγώνιο Γιώργο Τζιουμάκα επιδίωξε τις προηγούμενες μέρες η νέα διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο ο τελευταίος επέλεξε να επιστρέψει στον Ηρακλή.

Ο Τζιουμάκας σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Αθήνα, βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες σε διαπραγματεύσεις του με τον ΑΟΠ Κηφισιάς, ωστόσο αυτές δεν τελεσφόρησαν. Κάπου εκεί ενεπλάκη ο Ηρακλής για την επιστροφή του στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, προοπτική που δεν άφησε καμία από τις δύο πλευρές ασυγκίνητη.

Ενδιαμέσως επιδίωξε να εξασφαλίσει τον παίκτη και ο Εθνικός, σε μια κίνηση που αναμφισβήτητα θα προκαλούσε τεράστια αίσθηση. Οι συζητήσεις δεν προχώρησαν ωστόσο και σε αυτό φταίει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή ως προς την συμμετοχή του Εθνικού στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι προβλήματα μεγαλύτερα από του Εθνικού έχει ο Ηρακλής, ο οποίος επίσης δεν έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ωστόσο στην ζυγαριά των δυο προτάσεων μέτρησαν άλλες συνθήκες.

Ο Τζιουμάκας έτσι κι αλλιώς μένει στην Θεσσαλονίκη, οπότε δέχθηκε να πάει στον Ηρακλή ακόμα και με λιγότερα χρήματα. Επιπλέον, έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τον γηραιο και τον κόσμο του. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, την εποχή που οι ομάδες παίδων και εφήβων του Ηρακλή κατακτούσαν το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο.

Σήμερα 24 ετών, ο Γιώργος Τζιουμάκας το 2012 ευτύχησε να πανηγυρίσει και νταμπλ με την ανδρική ομάδα, πριν κυνηγήσει μια μεγαλύτερη καριέρα στο Ιταλικό πρωτάθλημα πηγαίνοντας στα 18 του χρόνια στην Κούνεο. Ως γνωστόν ακολούθησαν η Περούτζια, η Πιατσέντζα και η Καστελάνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο του διεθνή διαγώνιου με τον Ηρακλή θα είναι μέχρι και τον Δεκέμβριο, με προοπτική ανανέωσης έως και το καλοκαίρι. Στον Εθνικό εκτιμούν ωστόσο ότι αν δεν είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα όπως λένε την απόφασή της σχετικά με την αδειοδότηση η ΕΕΑ, ο Τζιουμάκας θα φορούσε μεν κυανόλευκα αλλά πιθανότατα για λογαριασμό του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης…