ΕΠΣ Ξάνθης: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Θαλασσιά και Ορφέα, προβάδισμα πρόκρισης για τρεις! Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου

Με τρεις ομάδες να κερδίζουν και να αποκτούν προβάδισμα πρόκρισης και το ζευγάρι Αναγέννησης Θαλασσιάς – Ορφέας Ξάνθης να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, ολοκληρώθηκαν οι τέσσερις πρώτοι αγωνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο Αρης Αβάτου ήτη βρίσκεται στην κλήρωση των ημιτελικών αφού νίκησε με 4-0 τον συνωνόματό του Πετεινού. Δυο γκολ πέτυχαν στον πρώτο ημίχρονο οι Μπουλούτ και Κρασώνης και άλλα δύο στο δεύτερο ημίχρονο οι Ψεμματάς και Μπουνταγκίδης.

Με το μισό πόδι στα ημιτελικά είναι και ο Ηρακλής Ζυγού, καθώς επικράτησε με καθαρό σκορ 2-0 του Άτλα Ζελίνου με δυο τέρματα που σημείωσε στην αρχή και στο τέλος της αναμέτρησης, αν και αμυντικός, ο Δημήτρης Καλογιάννης.

Στο ΔΑΚ Ξάνθης με γκολ του Νίκου Ευθυμιάδη η Ασπίδα πήρε επίσης προβάδισμα πρόκρισης, αφού στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γ. Ευθυμιάδη για να διαμορφώσει το 1-0 επί του Απόλλωνα Ξάνθης, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η Ξάνθη Sport, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με μικροεντάσεις.

Τέλος, στο μεγάλο ντέρμπι (από το οποίο και η φωτο, επίσης της Ξάνθης Sport, όπως και τα στοιχεία της ανάρτησης) Αναγέννηση Θαλασσιάς και Ορφέας Ξάνθης αναδείχθηκαν ισόπαλοι, όπως και στο μεταξύ τους ματς στην α’ φάση των ομίλων. Τα γκολ μπήκαν στο τέλος. Ο Κοτόπουλος σκόραρε στο 80′ μεγαλώνοντας το σερί των διαδοχικών του γκολ αλλά ο Τσέκος «απάντησε» άμεσα στο 83′ για τον Ορφέα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν παράπονα από την διαιτησία και από το α’ μέρος έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σουκρή.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Ορφέας Puma Ξάνθης 1-1 (Κοτόπουλος – Τσέκος)
Ασπίδα Ξάνθης – Απόλλων Ξάνθης 1-0 (Ν. Ευθυμιάδης)
Ηρακλής Νέου Ζυγού – Άτλας Σελίνου 2-0 (Δ. Καλογιάννης(2))
Άρης Αβάτου – Άρης Πετεινού 4-0 (Μπουλούτ, Κρασώνης, Ψεμματάς, Μπουνταγκίδης)