Οι εξηγήσεις για την παρουσία δεκάδων οπαδών του Άρη στα Πηγάδια! Οι τρεις τρόποι που τους «επέτρεψαν» την είσοδο….

H παρουσία αρκετών δεκάδων φίλων του Αρη στα Πηγάδια, οι οποίοι όχι απλά βρέθηκαν με διακριτικά αλλά και με πανό στην κερκίδα παρά την απαγόρευση που υπήρξε, προκάλεσε αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά για το πώς συνέβη κάτι τέτοιο σε έναν αγώνα όπου δεν εκδόθηκαν μεμονωμένα εισιτήρια.

Το θέμα τέθηκε από το ThrakiSportS σε αρμόδιο παράγοντα για να αναζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινίστηκε ότι ο κόσμος του Άρη που βρέθηκε στα Πηγάδια κινήθηκε σε επίπεδα που αναμένονταν από τους αρμοδίους και κατάφερε να εισέλθει νόμιμα στο γήπεδο με τρεις τρόπους.

Ο πρώτος ήταν οι προσκλήσεις που δόθηκαν στην ΠΑΕ Άρης, όπως δίνονται σε κάθε φιλοξενούμενη ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της Super League. Άλλωστε, ακόμα και στα κεκλεισμένων των θυρών πάντα δίνονται από 30 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα, όπως θυμόμαστε προ ετών και στον περίφημο τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Ο δεύτερος τρόπος ήταν και πάλι μέσω προσκλήσεων, αλλά οι οποίες δόθηκαν από χορηγούς του πρωταθλήματος στους οποίους κάθε γηπεδούχος ομάδα οφείλει να παραχωρεί έναν αριθμό προσκλήσεων ώστε αυτή με την σειρά τους να τις διαθέτουν όπου επιθυμούν. Προφανώς η πλειοψηφία αυτών των προσκλήσεων κατέληξε σε χέρια οπαδών του Άρη.

Ο τρίτο τρόπος είναι τα διαρκείας. Εκτιμάται ότι τις τελευταίες μέρες ενδεχομένως κάποιοι φίλοι του Άρη έσπευσαν να αγοράσουν διαρκείας και να εξασφαλίσουν έτσι είσοδο στο γήπεδο. Επιπλέον, κάποιοι φίλοι της Ξάνθης που είχαν ήδη αγοράσει διαρκείας, ενδεχομένως τα διέθεσαν σε φίλους του Άρη ειδικά για αυτό το παιχνίδι ώστε να μπορέσουν να μπουν και να παρακολουθήσουν αντί αυτών τον αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, τόσο η ΠΑΕ Ξάνθη όσο και η Αστυνομία ήταν προετοιμασμένες για αυτό το ενδεχόμενο και για αυτό οι φίλοι του Άρη εντός του γηπέδου ουσιαστικά απομονώθηκαν και περιορίστηκαν σε συγκεκριμένο μέρος της κερκίδας.

Τώρα, πώς μπόρεσαν και πέρασαν εντός της κερκίδας πανό του Άρη ενώ είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε οργανωμένη αλλά και μεμονωμένη μετακίνηση με απόφαση ακόμα και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως οφείλει να απαντηθεί από τις αστυνομικές πρωτίστως αρχές…