Απάντηση Κασαμπαλή στον Μουστακίδη εν αναμονή(;) και επίσημης ανακοίνωσης από τον Εθνικό

Μέσω του facebook δόθηκε συνέχεια στο ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στις ακαδημίες του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι ένα δημοσίευμα του liberovolley στάθηκε αφορμή για να υπάρξει οργισμένη αντίδραση από τον έφορο του τμήματος βόλεϊ Θεόδωρο Πατλάκα και τον νυν τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών Θανάση Κασαμπαλή. Στην κοινή τους ανακοίνωση, υπήρξε απάντηση από τον Σάκη Μουστακίδη μέσω δήλωσης στο ThrakiSportS και τώρα έχουμε νέα απάντηση από την πλευρά Κασαμπαλή.

Πιο συγκεκριμένα η Δέσποινα Τσακιροπούλου Κασαμπαλή, σύζυγος του Θανάση Κασαμπαλή, προχώρησε σε μια προσωπική ανάρτηση στην οποία ωστόσο φρόντισε εξ αρχής να ταγκάρει και τον σύζυγό της, με αποτέλεσμα το σχετικό κείμενο να υπάρχει αναρτημένο και στο προφίλ του Θανάση Κασαμπαλή και να αποτελεί προφανώς την απάντηση της οικογένειας στον Σάκη Μουστακίδη. Το κείμενο αναφέρει μάλιστα ότι βρισκόμαστε εν αναμονή επίσημης τοποθέτησης και από τον ίδιο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η ανάρτηση έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης 17 Οκτωβρίου και έχει ως εξής:

Σκέφτομαι: Η λέξη ευθύνη είναι μάλλον άβολη. Για να μην πω ενοχλητική, για τους πολλούς τουλάχιστον. Μπορεί επίσης και να τρομάξει όταν η απάντηση στην λέξη “ευθύνη” είναι “η σιβυλλική δήλωση “ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΑΞΙΑ.” Και εξηγούμαι: Ως «σιβυλλική» χαρακτηρίζεται κάθε είδους αινιγματικής και διφορούμενης απάντησης για ένα θέμα. Αυτό σημαίνει:
1) ή ότι αναφερόταν στον Εθνικό διοίκηση και αθλητές, στους φιλάθλους και γονείς σε μια ολόκληρη πόλη
2) ή ότι αναφερόταν στον συνάδερφό του στη ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ κ. Θανάση Κασαμπαλή Επίκουρο καθηγητή και παλαίμαχο αθλητή του Εθνικού καθώς επίσης και στον έφορο της ανάπτυξης του τμήματος βόλευ του Εθνικού κ Πατλάκα Θεόδωρο επιχειρηματία και πολύ αγαπητό μέλος της κοινωνίας της πόλης μας.
Η δική μου απάντηση ως σύζυγος γονέας και φίλαθλος λοιπόν ως προς την πρώτη περίπτωση είναι αυτή που ήδη πήρε: Εμείς του δώσαμε αξία ως πόλη, ως φίλαθλοι του Εθνικού και ως γονείς. Αναμένοντας την επίσημη τοποθέτηση του Εθνικού η απάντηση ως προς την δεύτερη περίπτωση είναι η εξής: Το ουσιαστικό ευθύνη δηλώνει την υποχρέωση που έχει κάποιος να δίνει λόγο για τις ενέργειές του, να λογοδοτεί για ό,τι ενδεχομένως συμβεί, να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα ή τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει.
Οι ταλαντούχοι παίκτες που προπονεί εδώ και καιρό ο κ. Μουστακίδης είναι αθλητές με δελτίο στον Εθνικό ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δικαίωμά του είναι να προπονήσει όσα ταλέντα θέλει αλλά ΟΧΙ να τα πάρει από τον σύλλογο.
Οι συνέπειες της σιβυλλικής δήλωσής είναι τραγικές..! Εμφανίζεται είτε ως υποτίμηση του παρελθόντος, είτε ως αδέξιος χειρισμός του παρόντος, είτε – το χειρότερο – ως αδυναμία σωστής «ανάγνωσης» του μέλλοντος. Ένα μέλλον το οποίο έχει ήδη τραγικά υποθηκευτεί….Η φωτογραφία τα δείχνει όλα!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, περιλαμβάνεται ο ΙΩΑΚΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ