Volley League: Κλήρωση με αστερίσκο για Εθνικό και μάλιστα όχι στην Κρήτη αλλά… στο ξενοδοχείο του προέδρου της ΕΣΑΠ

Εσπευσμένα διεξάγεται η κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά αντί να διεξαχθεί στην Κρήτη όπως είχε αποφασιστεί από το ΔΣ της ΕΣΑΠ έγινε γνωστό (χωρίς να γνωρίζουμε αν και από ποιους ελήφθη προηγουμένως αυτή η απόφαση) ότι θα διεξαχθεί στην Αθήνα και μάλιστα στο ξενοδοχείο Coral, ιδιοκτησίας της οικογένειας του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου.

Αυτό βεβαίως και δεν είναι κάτι μεμπτό, άλλωστε και πέρυσι εκεί είχε διεξαχθεί όπως και αρκετές φορές στο παρελθόν εκεί γίνονται συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ όπως και πολλές ομάδες διαμένουν σε αυτό όποτε αγωνίζονται στην Αθήνα, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συμπεριλαμβανομένου. Ωστόσο για την συγκεκριμένη κλήρωση είχε ληφθεί απόφαση από τo ΔΣ της ΕΣΑΠ στις αρχές Αυγούστου να φιλοξενηθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Βέβαια τότε τονιζόταν ότι θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, φτάσαμε τρίτο δεκαήμερο Οκτωβρίου, αλλά άλλη απόφαση ΔΣ που να αλλάζει όχι μόνο τον χρόνο αλλά και τον τόπο διεξαγωγής της κλήρωσης δεν έγινε γνωστό.

Εντελώς ξαφνικά έγινε γνωστό στα τέλη της εβδομάδας ότι η κλήρωση θα γίνει το απόγευμα αυτής της Δευτέρας (18:30) και ότι θα γίνει στο Coral (της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην Αθήνα). Ίσως η αλλαγή τόπου διεξαγωγής να έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΟΦΗ, που είχε αναλάβει να φιλοξενήσει την κλήρωση, ΔΕΝ έχει εξασφαλίσει ακόμα άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όπως δεν έχουν εξασφαλίσει και άλλες τρεις ομάδες: ο Παμβοχαϊκός, ο Ηρακλής και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ετσι θα διεξαχθεί κλήρωση με τέσσερις… αστερίσκους.

Βέβαια η ίδια η ΕΣΑΠ έσπευσε να τονίσει σε ανακοίνωσή της ότι «σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η ΕΣΑΠ από την ΕΕΑ οι εκκρεμότητες των ΤΑΑ ΟΦΗ, Ηρακλής Πετοσφαίρισης 2015 και ΓΑΣ Παμβοχαϊκός είναι τυπικού χαρακτήρα», ενώ «στην περίπτωση του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης η ΕΕΑ προβαίνει σε περαιτέρω εξέταση τυχόν καταγγελιών για οφειλές προς αθλητές». Ωστόσο τυπικά ήταν τα ζητήματα και πριν δυο εβδομάδες, σύμφωνα με τις τότε διαρροές, αλλά παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα ΤΑΑ δεν πήραν ούτε τώρα άδεια. Επίσης προκαλεί απορίες αυτό το «τυχόν καταγγελιών» που αναφέρεται στον Εθνικό. Ή υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Να δίνεται παράταση μπας και υπάρξουν στο μεσοδιάστημα, είναι οπωσδήποτε κάτι που προκαλεί απορίες.

Απορίες ωστόσο προκαλεί και το πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 2 Νοεμβρίου και με πόσες ομάδες. Αν δεν πάρουν αδειοδότηση πχ και τα τέσσερα σωματεία, θα έχουμε τέσσερα ρεπό κατά τα πρότυπα του περσινού πρωταθλήματος με τα δυο ρεπό; Τι θα γίνει με το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», που υποτίθεται θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο; Θα λάβουν μέρος οι ομάδες χωρίς να έχουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα; Όμως προϋπόθεση για το Λιγκ Καπ είναι να συμμετέχει κάποιος και στο πρωτάθλημα. Και με τις μεταγραφές τι θα γίνει; Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει 23 Οκτωβρίου. Τι συμβόλαια μπορεί να καταθέσει ο Εθνικός (και ο κάθε Εθνικός) χωρίς να έχει άδεια; Και ποιος παίκτης που σκέφτεται να έρθει, θα το τολμήσει ξέροντας ότι μπορεί να μείνει στην απέξω;

Συμπέρασμα; Πάμε σε μια κλήρωση – παρωδία με συμμετοχές ομάδων που δεν ξέρουμε αν θα λάβουν τελικά μέρος στο πρωτάθλημα, η οποία άλλαξε τόπο διεξαγωγής με διαδικασίες που τουλάχιστον δεν έγιναν δημόσια γνωστές και υπό συνθήκες που ειδικά για την περίπτωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τον στραγγαλίζουν ακόμα περισσότερο ώστε ακόμα και αν εξασφαλίσει άδεια, να μην προλάβει να δημιουργήσει αξιόμαχο ρόστερ, ενδεχομένως να μην μπορέσει καν να σχηματίσει ρόστερ. Τα πράγματα είναι πιο σκούρα από ό,τι κάποιοι άφηναν μερικές μέρες πριν να διαφανούν και ευθύνη για αυτό δεν έχουν πλέον μόνον οι άνθρωποι του Εθνικού…