Γ’ Εθνική: Δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις για Άβατο, Ζυγό και Άλεξ (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες από την Θράκη να αγωνίζονται την Κυριακή και εκτός έδρας, αφού ο Ορφέας Ξάνθης γνώρισε ήττα σοκ στην αυλαία της 5ης αγωνιστικής το Σάββατο συνεχίζεται το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής (που πλέον είναι η τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας) και από την οποία υποβιβάζονται οι 5 από τις συνολικά 13 ομάδες που μετέχουν στον όμιλο.

Ξεκινάμε στις Σέρρες όπου ο Άρης Αβάτου (5 βαθμοί), φιλοξενείται στις Σέρρες από τον Πανσερραικό (8 βαθμοί) του Νίκου Νεντίδη που θέλει να πετύχει την πρωτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις ισοπαλίες με Πανδραμαικό και Παραλίμνιο. Οι Ξανθιώτες στην τρίτη τους σεζόν στην κατηγορία θέλουν γρήγορη παραμονή ωστόσο απέναντι στους Σερραίους είναι το αουτσαιντερ, αλλα θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές του για θετικό αποτέλεσμα. Πέρυσι ηττήθηκαν στις Σερρες με 2-1.

Η Ένωση Αλεξανδρούπολης (3 βαθμοί) του Νίκου Ουσταμπασίδη μετά το πρωτο τρίποντο στην Γ’ Εθνική απέναντι στην Δόξα Θεολόγου, αντιμετωπίζουν χωρίς αγχος την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος τον Νέστο Χρυσούπολης (9 βαθμοί) του Κυριακου Κετσιεμενίδη. Στην αποστολή θα μετέχει για π΄ρωτη φορά και ο Περικλής Καρακασίδης που δόθηκε ως δανεικός από την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μετά από διαβουλεύσεις 2 μηνών.

Τέλος στην Δράμα ο Ηρακλής Ζυγού (3 βαθμοί) στο πρώτο του εκτός Ξάνθης αγώνα μετά απο 3 παιχνίδια στο γήπεδο Γενισέας αντιμετωπίζει τον δυνατό Πανδραμαικό (7 βαθμοί). Ο Ηρακλής Ζυγού του Γιάννη Δημητριάδη, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Θράκης είναι το απόλυτο αουτσαιντερ, ωστόσο οι Ξανθιώτες θέλουν τους πρώτουςτους βαθμούς εκτός Ξάνθης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο πρωτοπόρος Αετός Ορφανού φιλοξενεί την φορμαρισμένη Δόξα Κάτω Καμήλας με στόχο την νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή, ενω η Δόξα Θεολόγου Πότου φιλοξενεί τον Κεραυνό Πέρνης που έχει κάποια εσωτερικά θέματα με στόχο το πρώτο του τέρμα και νίκη στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου
Αετός Ορφανού – Δόξα Κάτω Καμήλας
Πανδραμαϊκός – Ηρακλής Νέου Ζυγού
Δόξα Θεολόγου Πότου – Κεραυνός Πέρνης
Ορφέας Ξάνθης – Κιλκισιακός
Νεστος Χρυσούπολης – Ένωση Αλεξανδρούπολης
Πανσερραϊκός- Αρης Αβάτου
ΡΕΠΟ: Απόλλων Παραλιμνίου