Γ’ Εθνική: Ήττα – σοκ του Ορφέα από τον ουραγό και χωρίς γκολ μέχρι σήμερα Κιλκισιακό

Με δυο γκολ του Πιπερτζή, ένα σε κάθε ημίχρονο, ο Κιλκισιακός που όχι απλά δεν είχε βαθμό αλλά δεν είχε και γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, πέρασε νικητής από το γήπεδο του ΑΟΞ, την έδρα του Ορφέα Ξάνθης.

Πρόκειται ασφαλώς για μια ήττα – σοκ για το συγκρότημα του Μπάμπη Χατζημεστή που σίγουρα υπολόγιζε σε αυτό το ματς στους τρεις βαθμούς της νίκης αλλά μένει πλέον μόνο με τους τρεις της πρεμιέρας στην Θάσο. Μάλιστα είχε ευκαιρίες, μέχρι και χαμένο πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ξαντινίδη να έχει δοκάρι στο 10′ και τον Ορφέα να δείχνει ότι ελέγχει την κατάσταση. Ωστόσο στο 27′ και κόντρα στην ροή του αγώνα μέχρι εκείνη την στιγμή ο Πιπερτζής σε αντεπίθεση νίκησε τον Ρούφο για το 1-0 ενώ στο 75′ διαμορφώθηκε από τον ίδιο παίκτη το τελικό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στα δυο γκολ ο Κιλκισιακός έχασε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, αλλά και ο Ορφέας για να ισοφαρίσει. Στο 40′ χάθηκε τρομερή ευκαιρία αλλά μόνος του με κεφαλιά ψαράκι ο Λαμπόγλου έστειλε την μπάλα άουτ και ένα λεπτό μετά αστόχησε σε σουτ και ο σκόρερ Πιπερτζης.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ορφέας προσπάθησε να ισοφαρίσει και μάλιστα στο 46′ σε σέντρα του Κατρανιτσα είχαμε κεφαλιά του Κουρκουρίγκου που πέρασε μολις αουτ. Στο 53′ είχαμε τρομερή ευκαιρία για τον Κιλκισιακό σε αντεπίθεση με τον Πιπερτζη να κόβεται σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

Στο 54′ είχαμε μεγάλη φάση φάση με τον Ορφεα αλλα ο Κουκουριγκος εστειλε την μπαλα αουτ. Ακόμα μεγαλύτερη είχαμε λίγο αργότερα όμως. 62′ Πιεζει ο Ορφεας και κερδιζει πεναλτι με τον Μαυροπουλο. Στο 62′ πιέζοντας ο Ορφέας κέρδισε πέναλτι με τον Μαυροπουλο, αλλά ο Κατρανίτσας που το εκτέλεσε έστειλε την μπαλα πανω στον Τριανταφυλλιδη. Ετσι διαμορφώθηκε το 2-0 στο 74′ και παρά την πίεση του Ορφέα, το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 52′ έγινε αναγκαστική αλλαγή για τον Ορφέα με τον Καλλίδη να μπαίνει στην θέση του τραυματία Ξαντινίδη που βγήκε μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο στους ώμους των συμπαικτών του.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρουφος, Χακη Τζαμπάζ, Κατρανιτσας, Χασάνογλου Φεϊζί, Κλέντι Ζυγκλολάρι, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης, Μελισσόπουλος, Ξαντινίδης (52′ λ.τ. Καλλίδης), Κουκουρίγκος, Χιντ Ιμέρ.

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Τριανταφυλλίδης Ι, Ερμείδης (57′ Κωτάκης), Τριανταφυλλίδης Ν, Τουρσίδης, Μαυροκεφαλιδης, Καρασαββίδης, Μπελίτσας (66′ Τοσντσος), Δημητριάδης, Πιπερτζης, Βαταμίδης, Λαμπογλου.