Super League: Πολύ κακή η προϊστορία του ΑΟΞ με τον Καραντώνη! Μία νίκη σε 9 ματς και δυο κόκκινες…

Πολύ κακή είναι η προϊστορία της Ξάνθης με τον διαιτητή της ΕΠΣ Ημαθίας Δημήτρη Καραντώνης, ο οποίος ορίστηκε να διευθυνει την αναμέτρηση με τον Αρη στα Πηγάδια.

Ο 36χρονος ρέφερι από τον Δεκέμβρη του 2015 μέχρι τον Γενάρη του 2018 που βρέθηκε για τελευταία φορά στο δρόμο της Ξάνθης έχει «συναντήσει» την ξανθιώτικη ομάδα συνολικά 9 φορές, επτά για το πρωτάθλημα και δύο για τον θεσμό του κυπέλλου, όπως ερεύνησε η Ξάνθη Sport. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει στους αγώνες αυτούς η Ξάνθη δεν είναι καλά, αφού από τα 9 ο ΑΟΞ έχει κερδίσει μόνο τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια με 2-0 για το Κύπελλο τον Σεπτέμβρη του 2017.

Από εκεί και πέρα, είχε ο ΑΟΞ τρεις ισοπαλίες (εκτός με Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα κι εντός με τον ΠΑΟ το 2017), ενώ είχαν προηγηθεί τέσσερις ήττες. Το 0-2 από τον Πλατανιά (5/12/15), το 0-2 του Πανιωνίου (17/9/16), το 1-2 από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου (9/2/2017) και το 1-0 από την Κέρκυρα.

Στις 21/1/18 ήταν η τελευταία φορά που ο Καραντώνης βρέθηκε στον δρόμο της Ξάνθης και στο 3-0 του Ολυμπιακού. Στο πέρασμα των ετών έχει αποβάλλει δύο φορές παίκτες της ομάδας της Ξάνθης. Η μία ήταν ο Κασάδο σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η άλλη ο Γουάλας που δέχθηκε την κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα.