Έχρισε από τώρα πρωταθλητή τον Πανσερραϊκό ο προπονητής του Άρη Αβάτου ενόψει του μεταξύ τους ματς

Την πεποίθηση του ότι ο Πανσερραϊκός θα είναι ο πρωταθλητής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής εξέφρασε ο Αλέξης Ξανθόπουλος.

Ο προπονητής του Άρη Αβάτου μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για το κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό αλλά και για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στο οποίο όπως είπε ξεχωρίζουν και οι τρεις σερραϊκές ομάδες μαζί με τον Άρη Αβάτου.

Ειδικά για το παιχνίδι της ομάδας του με τον Πανσερραϊκό την ερχόμενη Κυριακή, ο Αλέκος Ξανθόπουλος είπε: «Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε. Είναι πρόκληση για εμάς που παίζουμε με μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα και θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε».

Για τις δύο ισοπαλίες του Πανσερραϊκού εντός έδρας, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτό, λίγο μας εξέπληξε αλλά είναι λογικό να γίνει κάτι τέτοιο γιατί η ομάδα έχει πάρα πολλούς καινούργιους παίκτες. Αυτοί οι παίκτες χρειάζονται το χρόνο τους να βρεθούν μεταξύ τους αλλά δεν νομίζω ότι θα προκύψει κάποιο πρόβλημα και θεωρώ με σιγουριά ότι ο Πανσερραϊκός θα είναι πρωταθλητής στην κατηγορία. Δεν βλέπω κάποια ομάδα να τον απειλεί για την πρώτη θέση στον όμιλο».

Για το αν είναι κίνητρο για κάποιους παίκτες να παίζουν κόντρα σε μια ιστορική ομάδα, σχολίασε: «Οπωσδήποτε είναι ένα κίνητρο αλλά εμείς όπου κι αν πάμε,  παίζουμε το ποδόσφαιρο μας, προσπαθούμε να παίξουμε αυτό που μπορούμε χωρίς άγχος και με στόχο να το απολαύσουμε γιατί η ομάδα μου είναι πάρα πολύ νεανική με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Αυτό το κάνουμε σε όλες τις έδρες που αγωνιζόμαστε, βέβαια στις Σέρρες για έναν λόγο παραπάνω, λόγω του ονόματος και της ιστορίας του Πανσερραϊκού. Σίγουρα το άγχος θα είναι από την πλευρά του Πανσερραϊκού γιατί δεν έχει και πολλά περιθώρια να χάσει κι άλλους βαθμούς στην έδρα του».

Για τη σχέση του με τον Νίκο Νεντίδη, o Αλέκος Ξανθόπουλος (στο κεντρο της κεντρικής φωτογραφίας της Ξάνθης Sport) είπε: «Τον Νίκο τον γνωρίζω και προσωπικά γιατί διετελέσαμε για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί στη Ξάνθη. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, έχει υπομονή και σίγουρα θα τα καταφέρει στον Πανσερραϊκό».

Τέλος, σε ερώτημα για τις ομάδες που ξεχωρίζει στο φετινό πρωτάθλημα, ο προπονητής του Άρη Αβάτου ανέφερε: «Τέσσερις με πέντε ομάδες θα ξεχωρίσουν και οι υπόλοιπες θα προσπαθήσουν για την σωτηρία τους. Πρώτος θα είναι ο Πανσερραϊκός ενώ ξεχωρίζω και τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, τη Δόξα Κάτω Καμήλας που έχει εξαιρετική ομάδα και μου αρέσει ως ομάδα, τον Πανδραμαϊκό και το Νέστο Χρυσούπολης. Και οι τρεις Σερραϊκές ομάδες θα είναι στην πεντάδα, γιατί είναι παραδοσιακές ομάδες, παίζουν καλό ποδόσφαιρο, έχουν καλούς ποδοσφαιριστές και τις υπολογίζουμε πάρα πολύ».