Κρίσιμες ώρες για Μάνο Μακρή και έκκληση για αίμα από την βολεϊκή κοινότητα της Θράκης

Στη μονάδα αγγειοχειρουργικής του Αττικού νοσοκομείου διακομίσθηκε εσπευσμένα ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΑΕΚ Μάνος Μακρής μετά από σοβαρή μεταγχειρητική επιπλοκή στην επέμβαση κοιλιακής αορτής που υποβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους γιατρούς πολύ σοβαρή και αύριο το πρωί θα υποβληθεί εκτάκτως σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Όπως μάλιστα αναφέρει το volleynews, οι οικείοι του κάνουν έκκληση για αίμα προκειμένου να γίνει η χειρουργική επέμβαση στο Αττικό Νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019.

Το γεγονός συγκινεί και την βολεϊκή κοινότητα της Θράκης. Ήδη υπάρχει κινητοποίηση από το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με την πρόεδρό του Χρύσα Λουπασάκη αλλά και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Παύλο Μιχαηλίδη να κάνουν με τη σειρά τους έκκληση στο facebook για αίμα και παράλληλα να κάνουν κινήσεις με τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής για να βοηθήσουν.

«Οι όποιες διαφορές είναι μόνο στο γήπεδο και αλίμονο αν δεν σπεύδουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο σε τέτοιες στιγμές και αλίμονο αν για το βόλεϊ και την Volley League φτάσουμε να θρηνήσουμε ζωή», ανέφεραν οι άνθρωποι του Εθνικού. Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρής βρέθηκε σε δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα στην παρατεταμένη κόντρα της ΑΕΚ με την διοίκηση της Volley League που είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα της Ενωσης να μην δηλωθεί στο πρωτάθλημα.

Εκκληση για αίμα έκανε όμως και ο Ερμογένης Ξάνθης, κοινοποιώντας το άρθρο του volleynews, από το οποίο έγινε γνωστη η είδηση.

Ο Μακρής βρίσκονταν στην Πάτρα για προσωπική του υπόθεση όταν ένιωσε ζαλάδα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πατρών. Η κατάσταση του κρίθηκε σοβαρή και προκειμένου να χειρουργηθεί από τον ίδιο γιατρό που έκανε την αρχική επέμβαση διακομίσθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε από τον οργανισμό του το μόσχευμα που είχε τοποθετηθεί κατά την διάρκεια της πρώτης επέμβασης, κάτι σπάνιο, ωστόσο ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς είχε πρόωρα συμπτώματα αδιαθεσίας και διαπιστώθηκε έγκαιρα το πρόβλημα.

Η κατάστασή του πάντως παραμένει κρίσιμη και ολόκληρη η οικογένεια του βόλεϊ έχει κινητοποιηθεί όχι μόνο να συμπαρασταθεί στο Μάνο Μακρή και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των οικείων του. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Μακρής στην Αλεξανδρούπολη έζησε την μεγαλύτερη επιτυχία του τμήματος βόλεϊ της ΑΕΚ, την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου της, του Λιγκ Καπ το 2014 (κεντρική φωτο).