Βολές Κετσιεμενίδη για την πρώην ομάδα του: «Στον Άρη Αβάτου έχουν εμπάθεια με εμένα και τον Νέστο»

Ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης έφυγε νικητής το απόγευμα της Κυριακής από το γήπεδο του ΑΟΞ απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Άρη Αβάτου, η οποία πέρυσι ήταν αυτή που ουσιαστικά στέρησε τον τίτλο από τον Νέστο Χρυσούπολης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Μία ημέρα μετά από αυτήν την νίκη, ο ξανθιώτης προπονητής ήταν καταιγιστικός στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της Πρωινής στην Καβάλα, όπου μίλησε για το χθεσινό αλλά και περσινό ματς κόντρα στον Αρη Αβάτου και έκανε λόγο για «εμπάθεια» από την πρώην ομάδα του.

«Έπρεπε να γίνει αυτή η νίκη. Η ομάδα μας δείχνει συνέχεια ότι είναι σε καλό δρόμο. Όταν παίζει με μας ο Άρης πάντοτε ανεβάζει την απόδοση του. Υπάρχει μια εμπάθεια προς το πρόσωπο μας γιατί είμαστε από την Ξάνθη. Αυτό το πληρώσαμε πέρσι. Αν πέρσι έπαιζε σε όλα τα παιχνίδια έτσι όπως έπαιξε με μας θα πρωταγωνιστούσε.  Αυτά είναι και τα δύσκολα. Αυτές οι ομάδες συνήθως παθιάζονται όταν παίζουν με μας και συνήθως γίνονται πιο δύσκολες», σχολίασε αρχικά ο Κετσιεμενίδης.

Όταν μάλιστα ο Ξανθιώτης τεχνικός ρωτήθηκε για το αν έχει παράπονο από την πρώην ομάδα του, ξέσπασε: «Όχι δεν έχω κανένα παράπονο. Δεν το έχω μέσα μου. Παράπονο έχω από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι βγάζουν μικροψυχία. Δεν εκτιμήσανε το ότι ο Άρης Αβάτου με μένα στο τιμόνι έχει κάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες.  Τις μοναδικές έτσι όπως εξελίσσεται η πορεία της ομάδας. Με μένα έχει πάρει τα δυο Κύπελλα, εγώ την ανέβασα την ομάδα στη Γ` Εθνική και δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός. Αυτός ο σεβασμός δεν ξέρω το λόγο που δεν υπάρχει. Δεν ξέρω από πού προέρχεται η εμπάθεια και ένα τέτοιο κίνητρο όταν αντιμετωπίζουν το Νέστο, τον οποίο εγώ προπονώ. Εμένα πάντως αυτό με χαροποιεί γιατί δείχνει ότι υπάρχει αξία. Θα ήθελα να κάνω νίκες όμορφες. Αυτό με δυναμώνει».

Σε σχέση με τα του αγώνα της Κυριακής, ανέφερε: «Είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές.  Καθόλου ένταση στο παιχνίδι μας,  νωχελικοί στις διεκδικήσεις όπου χάσαμε όλες τις δεύτερες μπάλες.  Άλλαξα γρήγορα την ομάδα με δυο αλλαγές στο ημίχρονο.   Επίσης έκανα και δυο εσωτερικές αλλαγές που βοήθησαν πάρα πολύ. Ο Μπλιός έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, πήγε από δεξί μπακ στη θέση του δεξιού χαφ και έβαλε και το γκολ. Επίσης ο Μπαϊκαρά που για μας είναι πολυτέλεια όπως και για οποιαδήποτε ομάδα. Ακόμη δεν έχει βρει 100% τον ευατό του. Σίγουρα όμως είναι ένας παίκτης που παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο β` μέρος φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Αρης διαμαρτύρεται για φάσεις κουτές. Δεν μπορώ να καταλάβω για το πέναλτι που ζητάει  η ακόμη που υπάρχει οφσάιντ στο δεύτερο γκολ. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση εκεί που δεν υπάρχει.  Λογικό είναι  ότι όταν παίζεις μια με μια ομάδα μεγαλύτερη από σένα να προσπαθείς να μειώσεις τη νίκη της. Εμείς σιγά- σιγά βρίσκουμε το δρόμο μας. Η ομάδα είναι καινούρια. Δεν έχουμε βαθμολογικές απώλειες εκτός από την πρεμιέρα».

Σε ερώτημα τέλος αν ήθελε να πάρει μια άτυπη ρεβάνς ο Νέστος για την περσινή ήττα με τον Αρη Αβάτου, που ουσιαστικά του στέρησε το πρωτάθλημα, ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης απάντησε: «Χωρίς κάμερες μέσα στο γήπεδο πέρσι και μ` έναν διαιτητή που ωφέλησε 100 % την αντίπαλη ομάδα που τώρα διαμαρτύρεται για τα διαιτησία. Μάλλον ξεχνάει τα περσινά. Εγώ όμως απλά τα θυμίζω. Αυτές τις δυο νίκες με Άρη Αβάτου και Απόλλωνα Παραλιμνίου τις αφιερώνω στα περσινά παιδιά, που δώσανε την ψυχή τους για να πάρουνε το πρωτάθλημα που χάθηκε στις λεπτομέρειες. Είναι μια άτυπη ρεβάνς που δείχνει και τη διαφορά στη δυναμικότητα των δυο ομάδων».