Κατεδαφίστηκε και… έμεινε γλυκιά ανάμνηση το παλιό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης! Άγνωστο τί θα «φυτρώσει» στη θέση του…

Μια γλυκιά ανάμνηση είναι πλέον το κτήριο του Παλιού Κολυμβητηρίου της Αλεξανδρούπολης.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατεδάφισης του κτηρίου του, που είχε περιέλθει σε κακή κατάσταση εξαιτίας της παλαιότητας, των καιρικών συνθηκών αλλά και της αχρηστίας στην οποία είχε υποπέσει την τελευταία πενταετία, μετά την ανέγερση του νέου κολυμβητηρίου στην άλλη πλευρά της πόλης.

Ο ανάδοχος που είχε αναλάβει το γκρέμισμα του κολυμβητηρίου το μεσημέρι προχώρησε στις τελικές ενέργειες, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες του e-evros. Οπως είχε γραφτεί προ μηνών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δαπάνη κατεδάφισής του είχε προϋπολογιστεί στα 125.000 € και δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ενώ ωστόσο εκείνη είχε εν τέλει αποφασίσει στην θέση του Παλιού Κολυμβητηρίου να κατασκευαστούν δυο νεα κορτ για να αυξηθούν τα γηπεδα τένις της πόλης και να μπορέσει η Αλεξανδρούπολη να διεκδικήσει ακόμα και διεθνείς οργανώσεις στο άθλημα της αντισφαίρισης, η νέα δημοτική αρχή δεν είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην συζήτηση που διοργανώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην εκπομπή του Αντώνη Τελόπουλου στην Δέλτα Τηλεόραση ο νέος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θεόδωρος Βουρδόλης κάθε άλλο παρά επιβεβαίωσε πρόθεση και της νέας δημοτικής αρχης να ανεγερθούν στην θέση της παλιάς πισίνας γήπεδα τένις.

Υπενθυμίζεται ότι παλιότερα η δημοτική αρχή Λαμπάκη είχε υποσχεθεί ότι στον χώρο αυτόν θα δημιουργηθεί το σπίτι της γυμναστικής για να στεγαστεί ο ΟΕΓΑ, κάτι που αναθεωρήθηκε στην συνέχεια ενώ επίσης από την πρώην δημοτική αρχή είχε κάποια στιγμή προκριθεί η δημιουργία μιας νέας πισίνας ως πάρκου αναψυχής…