ΕΠΣ Ξάνθης: Υπέταξε με τεσσάρα την Ασπίδα και πάει στην Θαλασσιά για το ντέρμπι κορυφής το Δροσερό

Με 4-1 νίκησε ο Φίλιππος Δρορερού την Ασπίδα Ξάνθης στο θεωρητικό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης. Διατήρησε έτσι το απόλυτο με 15 βαθμούς και πάει την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της ισόβαθμής του Αναγέννησης Θαλασσιάς για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων στο γήπεδο ήταν εμφανής και ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος. Άλλωστε το Δροσερό έχασε πολλές ευκαιρίες ενώ η Ασπίδα πέτυχε το γκολ της τιμής στο τέλος με τον Ραφαήλ Σαββόγλου.

Με κοντικό σουτ στο 20′ ο Κοκομπελης άνοιξε το σκορ ενώ πεντε λεπτά αργότερα σουτ του Πεντεζίδη βγήκε την ρίζα του δοκαριού και κατέληξε άουτ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΚλέαΡχος Κοντογιαννίδης με σουτ που κόντραρε και σε σώματα διαμόρφωσε το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αφού στο 43′ ο Αθανασίου απέκρουσε σουτ του Τουγιάλ Μουμίνογλου.

Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 70′ με σουτ του Πεντεζίδη. Όπως προαναφέρθηκε ο Σαββόγλου μείωσε στο 85′ με πλασέ και στις καθυστερήσεις με τον ίδιο τρόπο ο Τουγιάλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι ο Φίλιππος Δροσερού έφτασε σε μια σημαντική νίκη, κρατώντας μια παράδοση απέναντι στην Ασπίδα που όπως θυμήθηκε η Ξάνθη Sport ξεκινά από το 2004 και έναν αγώνα στον οποίο ήταν διαιτητής ο σημερινός προπονητής του Φίλιππου Ρωμανός Κοντογιαννίδης.

Διαιτητής αυτού του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλιδης, που μένει να δούμε σε 15 χρόνια αν θα είναι… προπονητής σε κάποια από τις δυο ομάδες. Βοηθούς είχε τους Κεχαγιά και Πασιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 80′ απέβαλε τον Νικολούδη της Ασπίδας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η φιλοξενούμενη ομάδα να ολοκληρώσει τον αγώνα με 10 παίκτες.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ: Δανδανόπουλος, Μουμίν Ντοους (51′ Αλη Ογλου Νετζήπ), Κοντογιαννίδης Κυρ, Καρατζάς, Πεντεζίδης (77′ Αλή Τζεμαλή), Ρετζέπογλου, Ρεφήκογλου, Κοκομπέλης (70′ Αχμέτογλου Κ), Κοντογιαννίδης Κλ, Αχμέτογλου Β (60′ Χασάνογλου), Μουμίνογλου Τουγιάλ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Αθανασίου, Μαλαδένης, Καρύδης, Ευθυμιάδης, Νικολούδης, Ζώτος, Μπαρσεγιαννίδης, Δομπάσης, Θωμόγλου, Σαββόγλου, Σουφτά Χιλμί (46′ Σκαρίμπας).