Γ’ Εθνική: Με μεγάλη ανατροπή ο Νέστος πέρασε από το Άβατο όπου έχασε πέρυσι τον τίτλο (+photos)

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Νέστος Χρυσούπολης μέσα στο γήπεδο του ΑΟΞ, όπου πέρυσι έχασε ουσιαστικά τον τίτλο, καθώς παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Τα γκολ για την ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, πέτυχαν στο 62′ ο Μπλιος από σέντρα του Αρετά και στο 80′ ο Γιώργος Λίτσκας που είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία και στο 67′, με προβολή στην κενή εστία του εξουδετερωμένου Νομικού. Μετά το γκολ οι Ξανθιώτες διαμαρτυρηθηκαν στο επόπτη Τερζόπουλο για οφσαιτ του Λίτσκα στην αρχή της φάσης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες
Φάση από τον αγώνα
(εικόνες από Ξάνθη Sport)

Για μισή ώρα πάντως οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Προηγήθηκαν στο 33′ με κεφαλιά του Χακάν από κόρνερ του Τσαπάρη και είχαν βάλει τις βάσεις για να διατηρήσουν το αήττητό του, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Νέστος κυριάρχησε και πριν το 1-2 είχε ευκαιρία να βάλει και άλλο γκολ με τον ατομική προσπάθεια του αρχηγού του Νέστου Ντενίζ Μπαϊκαρά αλλά έδιωξε με υπερένταση το πλασέ του ο Νομικός. Αξίζει να σημειωθει ότι ο Νέστος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες αφου στο 84′ αποβλήθηκε ο Δόντσος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι πάνω στον Μπουλουτ στο 65′ αλλά ο Κεφίλης έδειξε συνέχεια στον αγώνα, από τον οποίο έχουν πολλά παράπονα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητες
Οι αρχηγοί και οι διαιτητές
(φωτογραφίες από την Ξάνθη Sport)

Οπως προαναφέρθηκε, διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θανάσης Κεφίλης της ΕΠΣ Έβρου με βοηθούς τους Τερζόπουλο (επίσης Έβρου) και Κυριαζή (επισήμως Θεσσαλίας). Οι ενδεκάδες:

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νομικός, Χατζηπαπάς, Ψεμματάς, Μπουνταγκίδης, Χριστοφορίδης, Χακάν Βελή, Ζωσιμίδης (74′ Ευθυμιάδης), Τσαπάρης, Γκέκας, Κρασώνης, Μπουλούτ (86′ Λαφάρας).

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Δεμένικος, Μπλιός, Αρετάς, Μπάμπουρας, Φραγκούλης, Δόντσος, Κλοκίδης, Ανδρεάδης (46′ Κοβάτσης), Λίτσκας, Νάκας (46′ Γεωργιάδης), Μπαϊκαρά.