Γ’ Εθνική: «Δέκα με τόνο» στην πρεμιέρα του ο Λεύκιππος και… κορυφή με το καλημέρα

Με το δεξί ξεκίνησε τον μαραθώνιο της Γ΄Εθνικής ο Λεύκιππος Ξάνθης, αφού στην αναμέτρηση της πρεμιέρα απέναντι στην Δέκα κατάφερε να νικήσει στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και μάλιστα με 21 πόντους διαφορά και το εντυπωσιακό 41-62.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού οι παίκτες των Βαχαρίδη-Μαγιάννη είχαν από την αρχή το προβάδισμα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο αυτό περιοριζόταν σε απόσταση τριπόντου (28-31).

Ωστόσο μια εντυπωσιακή τρίτη περίοδος (7-23 το σκορ) έχτισε την διαφορά με την οποία τελικά ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι με τον Λεύκιππο να δέχεται 13 πόντους στο β’ ημίχρονο.

Τέσσερις παίκτες του Λεύκιππου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Νικολόπουλο να είναι ο κορυφαίος με 17 και τρία τρίποντα. Από 10 είχαν Βοϊβατόπουλος, Γρούδος και Παλλάκης.

Με τη νίκη αυτή και χάρη στη μεγάλη διαφορά, ο Λεύκιππος Ξάνθης φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος φυσικά με όσες ομάδες που νίκησαν στην πρεμιέρα. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Καρακώστα και Γεωργούλη.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 28-31 (ημίχρονο), 35-54, 41-62 (τελικό αποτέλεσμα).

ΔΕΚΑ (Κυριαζής-Χατζηβρέττας-Μιχαηλίδης): Δημητριάδης 8, Κρίτσικας 2, Τσιμερίκας, Χατζηχρήστος 2, Τσιροπούλης Γ., Τσιροπούλης Μ. 2, Παπασάβογλου Αν. 6, Θεογιάννης 9, Καρανώτας Τ., Παπασάβογλου Αρ. 6, Καρανώτας Σ. 6, Καλαποθαράκος.
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Βαχαρίδης-Μαγιάννης): Στύλας 2, Νταβουλτζόπουλος 6 , Ιορδάνογλου 2, Στεργίου , Ιωαννίδης , Ζαμπάκης 5 (1), Βοϊβατόπουλος 10, Νικολόπουλος 17 (3), Μακαρατζής, Γρούδος 10, Παλλάκης 10.