Volley League: Με συμμετοχή Εθνικού και… κωλοτούμπα για Ηρακλή αποφασίστηκε σερβίς από τον Νοέμβριο

Με την συμμετοχή συνολικά δέκα ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αλλά και του… Ηρακλή που (υποτίθεται ότι) έστειλε χαρτί απόσυρσης την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και του Παμβοχαϊκού (που επίσης δήλωσε ότι θα κατέβει), θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα της Volley League.

Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΑΠ την Παρασκευή μετά από συνεδρίαση 4 ωρών. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δια της προέδρου του ΤΑΑ Χρύσας Λουπασάκη επανέλαβε την πρόθεση συμμετοχής όπως και ο Παμβοχαϊκός αλλά και ο Ηρακλής, μετά τις πιέσεις που άσκησε η διοίκηση της ΕΣΑΠ και προσωπικά ο Παντελής Ταρνατόρος. Ετσι ουσιαστικά δεν θα δοθεί wild card και η μόνη απώλεια θα είναι η ΑΕΚ που δεν δήλωσε ποτέ συμμετοχή, ήδη από το καλοκαίρι.

Το πρώτο σερβίς στο νέο πρωτάθλημα που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 19 Νοεμβρίου αποφασίστηκε τώρα να διεξαχθεί στις 2 Νοεμβρίου. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης στις 21 Οκτωβρίου. Το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του Λιγκ Καπ με την συμμετοχή και των δέκα ομάδων της Volley League. Μια εβδομάδα πριν, θεωρητικά, θα έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να δοθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεωρητικά τρεις προβληματικές ομάδες, δηλαδή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Παμβοχαϊκός και ο Ηρακλής δεσμεύθηκαν ενώπιον των υπολοίπων μελών της Λίγκας να κάνουν μεταγραφικές κινήσεις το προσεχές διάστημα για να συγκροτήσουν αξιόμαχα ρόστερ, με Έλληνες αλλά και ξένους. Πάντως δεν υπάρχει καμια εξέλιξη στο τηλεοπτικό, με την ΕΡΤ να μην δείχνει ζεστή να καλύψει το πρωτάθλημα και ακόμα περισσότερο να διαθέσει τα 500.000 ευρώ που έδωσε πέρυσι, την ώρα που το πόλο μεταδίδεται δωρεάν και το χάντμπολ που στοίχιζε το 1/7 του βόλεϊ παραμένει επίσης άστεγο τηλεοπτικά αν και έχει φτάσει στην 5η αγωνιστική.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε η 140η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. λαμβάνοντας τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Παρέστησαν στη συνεδρίαση εκ μέρους του Τ.Α.Α.ΑΕΚ οι κ.κ. Αλέξης Αλεξίου, Νίκος Δευτεραίος οι οποίοι δήλωσαν πως η ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα 2019-20. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. εξέδωσε διαπιστωτική πράξη μη συμμετοχής της Α.Ε.Κ. σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό της Ε.Σ.Α.Π.
2.Αποφασίστηκε το νέο πρωτάθλημα 2019-20 να διεξαχθεί με 10 ομάδες.
3.Όλα τα ΤΑΑ (εκτός των τριών που έχουν πάρει ήδη άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς και ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου) δεσμεύτηκαν να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης με σκοπό να γνωρίζουν όλοι έγκαιρα τα συμμετέχοντα σωματεία.
4.Aποφασίστηκε σε περίπτωση που κάποιο Τ.Α.Α. δεν εξασφαλίσει άδεια από την Ε.Ε.Α. δεν θα υπάρχει αναπλήρωση.
5.Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε το Σώμα για τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και για την συνάντηση που προγραμματίστηκε με την ηγεσία της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αισιοδοξώντας πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία των προηγουμένων ετών.
6.Αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος για 2 Νοεμβρίου 2019.
7.Αποφασίστηκε η μετάθεση της μεταγραφικής περιόδου στις 23 Οκτωβρίου 2019.
8.Το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2019-20 αποφασίστηκε να διεξαχθεί 26-28 Οκτωβρίου 2019 σε τρεις ομίλους. Ο ένας από τους τρεις ομίλους θα φιλοξενηθεί από τον Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων. Για τους άλλους δύο που θα γίνουν στη νότια Ελλάδα θα υπάρξει απόφαση εντός των ημερών.
9.Εγκρίθηκαν όσα συμβόλαια αθλητών είχαν κατατεθεί από τα Τ.Α.Α. μέχρι σήμερα (11/10/2019).